Позавчора, 28 травня, наймолодшому депутату України нинішнього скликання, «10» номеру фракції БЮТ Євгенові Суслову (на знімку) виповнилося 25 років. За свій «солідний вік» він звик до «юного» статусу: у 20 років його обрали міським головою Сквири — районного містечка на Київщині, і Євгена почали називати у пресі «наймолодшим мером в Європі», що не було перебільшенням.

Багато хто успіхи Жені пов’язує з його батьком, відомим підприємцем Іваном Сусловим, який, кажуть, «тримає район у руках». Але хто знає ближче історію цієї родини, той може на такий висновок лише всміхнутись. Коли, по суті, юнак вирішив балотуватися у міські голови, це було, по-перше, великою несподіванкою для Івана Миколайовича. А по-друге, тодішнє обласне та районне начальство робило все, щоб хлопець набив собі політичних синців і назавжди втратив бажання до таких «витребеньок». До речі, саме тому, що прізвище в нього Суслов. Але вже тоді Євген показав характер і твердий хребет, що справді є генетичною ознакою роду Суслових. І саме за цей характер, а не за матеріальну підтримку, він завжди завдячує батькові.

Проявлятиме Євген Суслов чітку позицію і в новому статусі — народного депутата. З такою умовою, каже він, йшов до парламенту: фракційна дисципліна, поза сумніву, буде важливим чинником під час вибору кнопки для голосування, але остаточним — внутрішнє переконання у правильності такого вибору. «Я ніколи нічого не зроблю всупереч порядності, хоч би хто мене закликав це зробити і хоч би якими благородними намірами це окреслював», — стверджує Євген. Утім, він сподівається, що йому не доведеться бути в такому становищі: політична сила, з якою він прийшов до парламенту, — його однодумці. З багатьма він уже встиг подружитися, а колега Андрій Шевченко, у свою чергу, переконався, що Женя — найнадійніша людина для розвідки.

Молодий, принциповий і надійний Євген Суслов не виявляє і головне — не відчуває в собі жодних симптомів зіркової хвороби. Попри батьків «хребет», він ввічливий і доброзичливий до людей, як його мама Наталя Миколаївна. Разом з усіма новобранцями Євген хвилювався першого сесійного дня, хоча зізнається, що перший робочий день у кріслі міського голови переживав набагато більше, можливо, тому, що був зовсім юний.

Редакція газети «Голос України» сподівається, що в нас з наймолодшим за віком, але вже досвідченим депутатом і надалі складуться довірчі, щирі і ділові стосунки, як було за його «сквирського періоду». Ми вітаємо Євгена з успішним закінченням «чверті віку» і бажаємо йому найвищих балів в усьому і завжди — в законотворчості, в сімейному благополуччі і просто в житті.