Робоча група з опрацювання проекту коаліційної угоди у складі трьох політичних сил — «Наша Україна», БЮТ і СПУ — пропонує зробити перерву в роботі Верховної Ради до 7 червня. А тоді представити узгоджений проект цього документа — заявили на прес-конференції у парламенті Юлія Тимошенко, Роман Безсмертний і Олександр Мороз.

За словами Р. Безсмертного, робоча група з представників усіх трьох політичних сил працює над проектом коаліційної угоди вже від 24 травня. До її складу від «Нашої України» увійшли Юрій Єхануров, Анатолій Кінах, Борис Тарасюк, Роман Зварич і Роман Безсмертний, від БЮТ — Олександр Турчинов, Микола Томенко, Василь Онопенко і Юлія Тимошенко, від СПУ —Олександр Мороз, Йосип Вінський та Василь Цушко.

За словами Ю. Тимошенко, презентація єдиного проекту коаліційної угоди від «помаранчевих» відбуватиметься частинами — від основних засад внутрішньої та зовнішньої політики до програми дій уряду.

«Сподіваюся, мудрість приведе до формування коаліції», — сказала пані Юлія. У свою чергу лідер СПУ Олександр Мороз зауважив, що у цьому документі йдеться не про посади, а про принципи. Такі підходи, наголосив Р. Безсмертний, поділяють і в «Нашій Україні». За словами одного з чільників «НУ», поки не буде визначено принципи співпраці, не підписано всі статутні документи і сформовано коаліцію, доти жодних кадрових питань не вирішуватиметься, зокрема, до того часу не називатимуть жодних кандидатур на посаду Голови Верховної Ради. А Ю. Тимошенко додала: не може бути жодних питань, які вирішуватимуться за межами коаліції — від законопроектів, рішень уряду до кадрової політики.

Представники робочої групи, яка опрацьовує проект коаліційної угоди, мають намір зустрітися з Президентом України, за словами Р. Безсмертного, тільки-но будуть готові представити своє бачення коаліції.

Водночас лідер Партії регіонів Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту заявив, що очолювана ним політична сила наполягатиме на власному варіанті коаліційної угоди і що нині ведуться переговори на рівні керівників політичних сил та окремих депутатів про створення коаліції за участю регіоналів. В. Янукович повідомив, що Партія регіонів найближчим часом запропонує кілька кандидатур на посаду Голови Верховної Ради. Хто стане новим главою парламенту, за його словами, покаже переговорний процес. Крім того, В. Янукович зауважив: у всіх фракціях достатньо досвідчених парламентаріїв, здатних нормально керувати всім процесом у Верховній Раді. В. Янукович виключив можливість розпуску нового парламенту і висловив переконання, що коаліцію таки буде створено.