Як ми вже оперативно повідомляли, позавчора Андрій Шевченко у столичному розважальному центрі «Арена» зустрічався з представниками ЗМІ. А тепер докладніше про ту подію, на якій побував кореспондент «Голосу України». Спочатку говорили про Андріїв благодійний фонд. Його мета — піклуватися про поліпшення умов життя українських дітей-сиріт і дітей, що потребують лікування.

Докладено чимало зусиль і коштів на реконструкцію і розвиток інфраструктури шкіл-інтернатів, для придбання медичного обладнання та залучення грошей на лікування дітей. Роботою фонду керує рідна сестра Андрія, Олена Шевченко — дуже симпатична й ерудована молода жінка, з якою суперфорвард прийшов на зустріч із журналістами.

До Різдва обидва підшефні інтернати одержали в подарунок сучасні телевізори й відеотехніку Samsung для обладнання мультимедійних класів, а вихованці установ — набори солодощів. У ліцеї Переяслава-Хмельницького зроблено комплексний ремонт. Зовсім змінився інтер’єр гуртожитку, повністю оновлено туалети й душові. За словами директора ліцею Василя Козія, після ремонту заклад став одним із найкращих не тільки в Київській області, а й в Україні.

Капітан нашої національної збірної активно співпрацює ще й з міжнародною програмою зі спорудження дитячих містечок «SOS — кіндердорф інтернешнл», а також регулярно бере участь у благодійних аукціонах, кошти від яких ідуть на лікування українських дітей в Італії.

Потім торкнулися і такої теми. З’ясувалося, Шева щиро товаришує з італійським художником Джанні Оттавіані. Отож незабаром в «Арені» відкриється персональна виставка цього художника. Її проведенню сприяє «Благодійний фонд Андрія Шевченка».

А ще журналісти отримали розкішний подарунок — український поштовий конверт зі спеціальним гашенням на марці. Все це присвячено наступному чемпіонатові світу—2006. А на марці (ви вже, либонь, здогадалися) зображено Андрія Шевченка.

І насамкінець відбулася обіцяна розмова зі знаменитим нападником.

— Які у вас контакти з Олегом Блохіним, з командою?

— З Олегом Володимировичем маємо постійний зв’язок. До речі, разом з ним обрали оптимальну програму моєї реабілітації. Нині мені краще перебувати в Мілані, де особистий фізіотерапевт тримає ситуацію під контролем. Режим не жорсткий. По дві години на день виконую вправи, спрямовані на відновлення м’язів. Тепер —два дні відпочинку. Потім знову приступаю до роботи. З командою у мене найтісніші зв’язки. Оце нещодавно мені зателефонував Андрій Гусін. До речі, збірна в Туреччині не відпочиває, як дехто думає, а працює за планом і на повну потужність.

— Дайте відповідь на питання, що цікавить сьогодні всіх: ви переходите до «Челсі»?

— 25 травня я зустрічаюся з віце-президентом «Мілана» Адріано Галліані. Будемо обговорювати це питання. Іншої відповіді від мене не чекайте. У мене її просто немає.

— Упродовж дюжини сезонів ви виступаєте за збірну України. А на фінальний турнір чемпіонату світу потрапляєте вперше. Що відчуваєте?

— Поки що — постійну тривогу. Якщо відверто, коли травмував коліно в передостанньому турі чемпіонату Італії, перед обстеженням не спав цілу ніч. Лікар тоді весь час казав мені, що рухати й тривожити ногу не можна в жодному разі. Напруження сягало межі. Та коли ескулап показав мені великого пальця, мовляв, операції не потрібно, то моїй радості не було меж! І тепер я постійно думаю про ногу. Але ті думки позитивні, адже я таки поїду на чемпіонат світу!

— І хто там буде фаворитом? На який результат може розраховувати збірна України?

— На перемогу в чемпіонаті здатні претендувати п’ять—шість команд, зокрема, Німеччини, Нідерландів, Аргентини, Франції, Англії... Та головним фаворитом можна вважати зіркову збірну Бразилії. І ми старатимемося виступити гідно. Вихід із групи нам цілком до снаги. Колись і Україна неодмінно буде серед претендентів. Але іншою, багатшою має стати наша країна. Футбол і добробут — речі взаємопов’язані. Тоді і збірна, і клуби досягатимуть найвищих вершин...