Українські м’ясопереробні підприємства, що раніше поставляли свою продукцію на російський ринок, призупиняють своє виробництво через проблеми зі збутом продукції. Як повідомив голова правління асоціації «Укрм’ясо» Володимир Попов, деякі підприємства вже припинили роботу, а близько 20 перебувають на межі зупинки виробництва, передає «Інтерфакс-Україна». Він пояснив, що вітчизняні м’ясопереробні підприємства не можуть реалізовувати вироблену продукцію, бо, крім заборони на її постачання до РФ, одночасно спостерігається активізація контрабанди м’яса і м’ясопродуктів до країни.

Водночас В. Попов вважає, що проблема ввезення до Росії м’ясної продукції з України практично не розв’язується. Він повідомив, що з початку дії заборони закупівельні ціни на велику рогату худобу знизилися до 5,5—6 грн./кг, на свинину — 7,5—8 грн./кг, відпускні ціни на яловичину — з 14—14,5 до 11 грн./кг. Разом з тим роздрібні ціни на м’ясо і м’ясопродукти залишалися практично стабільними.