Парламентську коаліцію буде створено у червні за участю Партії регіонів — про це заявив лідер «регіоналів» Віктор Янукович під час зустрічі у Києві з заступником державного секретаря США Девідом Крамером.

«Наша позиція спокійна, впевнена, і ми вважаємо, що вже в червні коаліцію за участю Партії регіонів буде створено», — наголосив Віктор Янукович. Для цього, за його словами, Партія регіонів розробила «реальну, демократичну коаліційну угоду» і розіслала її усім 450 народним депутатам. Конкретні переговори щодо її підписання розпочнуться одразу після того, як депутати офіційно отримають свої повноваження.

«У нас єдина вимога до створення парламентської більшості, до проведення цих переговорів, — сказав лідер Партії регіонів. — Ми повинні бути впевнені у тому, що така коаліція буде стабільною і працюватиме всі п’ять років, на які обрано цей депутатський склад парламенту. Інакше ми не братимемо участь у такій більшості».

Віктор Янукович також зазначив, що без Партії регіонів, за яку віддали свої голоси найбільше виборців України, неможливо сьогодні створити стабільну, ефективну коаліцію, яка була б здатна подолати ті проблеми, що стоять перед державою, вивести країну з економічної і політичної кризи. «Будь-яка інша коаліція приречена на поразку, — наголосив він. — Саме в Партії регіонів зосереджено найбільше потужних високопрофесійних кадрів. 186 депутатів від Партії регіонів у парламенті — це найбільша парламентська фракція в Європі. Без цієї фракції парламент не в змозі працювати ефективно. До того ж у десяти найбільших областях України до влади прийшли представники Партії регіонів».