В Австрії відбулися «Всесвітні вітрильні ігри». Українці виступали помітно. Максим Оберемко переміг у класі «RS: X». Кримчанин за підсумками восьми стартів набрав 29 очок і на 6 очок випередив Тома Ешлі з Нової Зеландії.

У класі «49er» знамениті Родіон Лука та Георгій Леончук посіли друге місце. Чемпіони світу—2005 в Австрії поступилися тільки олімпійським чемпіонам — іспанцям Ікеру Мартінесу та Гав’єру Фернандесу.

Лише очко наша Ольга Масловець програла китаянці Кіубін Чен у змаганні з віндсерфінгу і стала срібним призером. У класі вітрильників «470» Руслана Таран і Олена Пахольчик здобули бронзові нагороди.

Шевченко перевзувся...

Футбол. Учора в Києві Андрій Шевченко взяв участь у кількох заходах. Зокрема, презентації виставки творів італійського художника Джанні Оттавіані, котрі впродовж найближчого часу експонуватимуться у столичному розважальному центрі «Арена». А до цього Шевченко побував у Москві, де представив свого нового спонсора, фірму «Mіzuno», в бутси якої він нещодавно перевзувся.

І в гостях, і вдома форвард «Мілана» та збірної України спілкувався з представниками ЗМІ. Відповідаючи на запитання, як збірна України планує виступити в Німеччині, Андрій висловив надію, що наша команда вийде з групи. Що стосується травми, то він зауважив, що незабаром відновить тренування. І до старту в чемпіонаті світу неодмінно набуде потрібних кондицій.

Про можливий перехід до «Челсі» Шевченко багато не говорив. Лише сказав, що в четвер у Мілані він пройде ще одне медобстеження і матиме розмову з керівництвом клубу. Тоді ситуація має прояснитися.

Андрій повідомив, що в Німеччині його підтримуватимуть дружина, син і батьки: «Для мене це величезне свято. Я вперше потрапив на чемпіонат світу, і дуже важливо, щоб мої близькі були поряд».

До тренувального табору збірної України Шевченко прибуде вже у Швейцарії.