Хокей. Рига (Латвія). Чемпіонат світу. Матчі 1/2 фіналу. Чехія—Фінляндія. 3:1. Швеція—Канада. 5:4. Матч за третє місце. Фінляндія—Канада. 5:0. Фінал. Швеція—Чехія. 4:0.

Не встигли відгриміти ризькі баталії, як заговорили про наступний чемпіонат. Визначився склад груп попереднього раунду світової першості 2007 року, що відбудеться в Москві та Санкт-Петербурзі. Група А. Швеція, Швейцарія, Латвія, Італія. Група В. Чехія, США, Білорусь, Австрія. Група С. Канада, Словаччина, Німеччина, Норвегія. Група D. Фінляндія, Росія, Україна, Данія.

Теніс. Рабат (Марокко). Українська тенісистка Олена Бондаренко зупинилася за крок до фіналу на великому міжнародному турнірі. У півфіналі Олена, яка була посіяна під п’ятим номером, у двох сетах поступилася Мартіні Сухій зі Словаччини (восьма сіяна) — 3:6, 2:6.

Футбол. На жаль, Сергій Федоров не зможе зіграти на чемпіонаті світу в Німеччині. Причина цього — клята травма м’яза задньої поверхні стегна, якої центральний оборонець київського «Динамо» зазнав у «золотому матчі» 14 травня. Для відновлення спортовцеві потрібно буде щонайменше три місяці. Однак для встановлення остаточного діагнозу та терміну реабілітації Сергію ще необхідно пройти медобстеження в Бельгії.

***

Один із кращих бомбардирів 15-го чемпіонату України у складі київського «Арсеналу» нігерійський форвард Емануель Окодува підписав контракт із донецьким «Шахтарем». Угоду з чемпіонами України Окодува підписав за схемою 4+1. 22-річний Окодува розпочав свою кар`єру в нігерійській команді «Fіrst Bank» (2001). В Україні виступав за полтавську «Ворсклу» (сезон 2001/2002 — 13 зустрічей, 3 м’ячі) і київський «Арсенал» (2002—2006 — 100 ігор і 32 забиті м’ячі). Окодува — кандидат до національної команди.

***

Відбірковий чемпіонат України серед команд вузів. Як повідомив нашій редакції перший віце-президент Студентської футбольної ліги України (СФЛУ) Олег Первушкін, у двох конференціях відбулися матчі 5-го туру.

Західна конференція. «Університет» (Чернівці) — «Гермес» (Чернівці). 2:2. «Буревісник» (Кам’янець-Подільський) — «Буревісник» (Тернопіль). 1:0. «Буревісник» (Тернопіль) — 9 очок, «Університет» , «Буревісник» (Кам’янець-Подільський) — по 8, «Гермес» — 2.

Центрально-західна конференція. «БДАУ-Рось» (Біла Церква) — МАУП (Київ). 1:1. «БДАУ-Рось» — 5, «ВДАУ-Нива» (Вінниця) — 4, МАУП — 3.

Матчі завершального (шостого) туру відбудуться 27—28 травня. Після цього визначаться вісім команд, які зберуться в Києві і розіграють нагороди чемпіонату у фінальному турнірі. Нагадаємо, що його заплановано провести наприкінці червня на стадіонах Києва та столичної області.

***

Футболісти і тренери київського «Динамо» з 15 травня перебувають у відпустці. Виняток — дев’ять гравців національних збірних, які візьмуть участь у розіграші Кубка світу, а ще — три гравці української «молодіжки».

Відпочинок триватиме до 5 червня. Того дня динамівці зберуться в Києві і розпочнуть підготовку до нового сезону. Перші десять днів команда проведе вдома і тренуватиметься на базі в Кончі-Заспі. Після чого заплановано два одинадцятиденних тренувальних збори: спершу в Швейцарії з двома контрольними іграми, а потім — в Австрії з трьома-чотирма товариськими матчами. Між тими виїздами за кордон динамівці впродовж кількох днів тренуватимуться в Києві.

З Австрії «Динамо» вилетить до Одеси, де 16 липня зіграє матч за Суперкубок України з донецьким «Шахтарем».

Цікава новина: в новому сезоні одним із асистентів тренера стане колишній гравець команди Олег Лужний (на знімку). Анатолій Дем’яненко назвав Лужного професіоналом, відповідальним фахівцем. У нього — прекрасні людські якості.