Завтра з 8.00 до 9.00 центр Києва перетвориться на «парк велосипедного періоду». Автомобільний рух у цій частині міста буде перекрито. Безпрецедентно масштабна (очікується близько 1000 учасників) велоколона проїде від Арки дружби народів через площу Льва Толстого до Михайлівської площі у рамках четвертої соціальної акції «На велосипеді на роботу».

Це не черговий велопробіг любителів гострих відчуттів. Мета руху глобальніша: «розвантажити» дороги великих міст України від «пробок», врятувати людей від загазованості, створивши можливості для альтернативного пересування на велосипедах. От саме за це і виступають організатори та учасники руху. За велосипедні доріжки, що дають змогу запобігти загибелі велосипедистів на дорогах; за спеціально обладнані парковки біля громадських місць, що є в кожному цивілізованому європейському місті.

Мінмолодспорт обіцяє підтримку цьому рухові. Багато зробив для здійснення проекту відомий тележурналіст Юрій Макаров. Також цього року одним із ключових партнерів акції стала торгова марка «Миргородська» — ініціатор загальнонаціональної програми «Живи здорово!». «У наших планах — обладнати спеціальні велостоянки біля великих торгових центрів Києва», — каже старший бренд-менеджер ТМ «Миргородська» Олександр Зінченко. — Маємо надію, що незабаром робити покупки на велосипеді буде не тільки здорово, а й безпечно».