Комітет Верховної Ради України четвертого скликання з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за період з 2002-го по 2006 рік провів 93 засідання, розглянув 664 питання, зокрема, що стосуються законопроектної роботи, призначень і звільнень керівних кадрів спецпідрозділів у боротьбі з оргзлочинністю і корупцією МВС і СБУ, прокурорів, а також розглянув 17 400 звернень громадян України. Про це повідомив на прес-конференції у парламенті голова комітету четвертого скликання Володимир Стретович.

Підбиваючи підсумки роботи комітету, В. Стретович відзначив, що «весь цей час, на жаль, жодної справи, жодної скарги не було доведено до суду». «Бо це доходить до центру, доходить до високих впливових осіб, а далі по руках і зупинилося», — сказав депутат. За його словами, для того, щоб виправити ситуацію, необхідне докорінне реформування правоохоронних органів.

В. Стретович заявив, що чотирирічний досвід керівництва комітетом дає підстави йому говорити про те, що в Україні фактично не ведеться системна боротьба з корупцією. «Вона носить фрагментарний епізодичний характер, а іноді має характер кампаній», — сказав він. Однак очолити цей само комітет у парламенті нового скликання В. Стретович уже не хоче: «Я, чесно кажучи, стомився. Я належу до тих людей, які хочуть бачити результат. Не хочу бути Дон Кіхотом».