700 юних талантів з десяти міст колишнього Союзу показали себе на V Міжнародному дитячо-юнацькому конкурсі «Музична парасолька», що відбувся у Вінницькому муздрамтеатрі імені Садовського.

Наймолодшим учасником неповторного свята був п’ятирічний співак Арсен Журавель з Кривого Рогу, переможець серед наймолодших виконавців. Перші місця у своїх групах завоювали також вінничани Юля Гурська, Аня Копистиринська та Аліна Гладка. А В’ячеслав Марчук з Могилева-Подільського отримав Гран-прі конкурсу. Володаркою Гран-прі у старшій групі стала його землячка Тетяна Доканіна. Авторитетне журі, у складі якого були викладачі Національного університету культури, Вінницького держпедуніверситету та обласного училища культури і мистецтв, також відзначили виступи співаків Єлизавети Мільковської із Санкт-Петербурга, Анни Косілач з Архангельська, Ії Орджонікідзе з Тбілісі. Вокалістів, які отримали перші місця, запросили на престижний конкурс «Чорноморські ігри» у Скадовськ.

32 години (!) добиралися до міста над Бугом учасники ансамблю танцю «Карлигаш» із Казахстану. Вони разом із танцювальними колективами «Стиль» із Санкт-Петербурга, «Аушряле» з Литви, «Ритмік-данс» із Придністров’я та українськими колективами («Жемчужина», Дніпропетровськ, «Абра», Кам’янець-Подільський, «Калейдоскоп», Вінниця) здобули призові місця.

Одна шестирічна дівчинка після виконання першої пісні раптом сказала: «Я другу пісню не вивчила, то замість неї розповім вам байку...» І розповіла, й розвеселила всіх. «Якщо батьки збережуть у дівчинки оцю безпосередність і розвинуть її талант — у неї буде велике майбутнє», — зазначила арт-директор конкурсу Марина Мальцева.

Без подарунка не залишився ніхто — всі учасники отримали на згадку справжні парасольки. А творче об’єднання культурологічних програм «Всесвітня служба «УТР» зняло телеверсію «Музичної парасольки» для каналу УТР.

Вінниця.