Порядок відкриття і розгляду питань першої сесії парламенту нового, п’ятого скликання визначатиметься суворо відповідно до норм «старого» Регламенту Верховної Ради України, зокрема, 16 статті цього документа. На цьому зійшлися члени підгрупи Робочої групи парламенту з організації першої сесії Верховної Ради, які вирішили «не чіпати» чинний Регламент ВР.

По завершенні короткочасного засідання підгрупи її керівник «регіонал» Олександр Пеклушенко пояснив, що «постійний дискусійний процес» з приводу необхідності змін регламентних норм діяльності найвищого законодавчого органу країни був, надходили пропозиції поміняти місцями або змінити пункти Регламенту, але гору взяла думка, що за цим може розпочатися «процес руйнації». Тому вирішили відкривати сесію за вже встановленим сценарієм і насамперед розглядати, як наголосив керівник підгрупи, не ті питання, які цікавлять окремих депутатів, а на які чекає країна: економіка, економіка і ще раз економіка.

За його словами, новообрані парламентарії відмовилися від своїх намірів написання листів Президенту України, главі уряду та керівникові парламенту минулого скликання з пропозицією визначитися, чи виступатимуть вони у день відкриття першої сесії Верховної Ради. Бо, мовляв, ці виступи передбачені чинним Регламентом Верховної Ради, а самі перші керівники держави — громадяни законослухняні і тому виконають вимоги закону.