Розібрали портфелі

На другому засіданні нового складу Верховної Ради Криму депутати обрали першим заступником голови парламенту Сергія Цекова від «Блоку за Януковича». Кабінет другого заступника зайняв комуніст Михайло Бахарєв. Обрано і членів президії. «Регіонали» очолили шість постійних комісій: з міжнаціональних відносин і проблем депортованих, з науки і освіти; промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку і паливно-енергетичного комплексу; комісії: мандатну, з депутатської етики, організаційної роботи Верховної Ради зі ЗМІ; з економічної, бюджетно-фінансової та податкової політики; культури, у справах молоді і спорту.

Представники партії «Союз» очолили комісії: аграрну і із земельних питань, екології і раціонального землекористування; з соціальних питань і охорони здоров’я; з місцевого самоврядування й адміністративно-територіальних питань.

Прибічникам Наталії Вітренко дісталися комісії з правових питань, правопорядку і надзвичайних ситуацій; зовнішньо-економічних зв’язків, торгівлі й підприємництва.

Комуністам — комісія з рекреаційного, санітарно-курортного комплексів і туризму.

Віктор ХОМЕНКО.

На Рівненщині —новий керівник

Учора, 19 травня, в. о. Прем’єр-міністра України Юрій Єхануров представив у Рівному нового голову Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука, який, крім того, є депутатом Рівненської обласної ради від «Нашої України».

Нагадаю, що 58 депутатів облради із 65, які взяли участь у таємному гoлосуванні, виявили недовіру голові облдержадміністрації Василю Червонію. Відтак, виходячи з результатів таємного голосування, та відповідно до ч.1.29 ст.43 та ч.2 ст.72 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада звернулася до Президента України Віктора Ющенка з пропозицією прийняти рішення про відставку Василя Червонія.

Під час робочої поїздки Юрій Єхануров узяв участь у відкритті на рівненському заводі «Газотрон» нового цеху з виробництва компактних люмінесцентних ламп, які у 5—7 разів споживають менше електроенергії, ніж звичайні.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.