Під егідою Інституту української мови НАН України в Запорізькому нацуніверситеті відбувся науковий семінар «Атлас української мови і лінгводидактика».

Ректор ЗНУ, доктор історичних наук, професор Сергій Тимченко на відкритті семінару зазначив, що досягнення регіональних науковців у галузі діалектології значні й відомі, тому не випадково науковці зібралися саме в Запоріжжі.

У заході, крім викладачів філологічного факультету, взяли участь студенти.

На семінарі обмінялися досвідом відомі дослідники говірок живої української мови з Києва, Тернополя, Чернівців, Полтави, Луганська, Кіровограда, Луцька, Миколаєва, Одеси, Умані та інших міст.

Багато уваги приділялося проблемі, пов’язаній з необхідністю відновлення студентських діалектологічних експедицій. Колись такі експедиції у вузах були традиційними. Студенти-філологи, проходячи практику, їздили по селах, записували казки, легенди, приказки, фіксували характерні для того чи іншого регіону особливості мовлення. Сьогодні діалектів залишилось не так багато і їх фіксація є особливо цінною, тому гостро постає питання про відновлення фінансування подібних розвідок.