Партія регіонів розробила новий варіант коаліційної угоди, яку, як запевнив її лідер Віктор ЯнуковиЧ, відпрацьовано разом з іншими політичними силами, котрі потрапили до нового парламенту і з якими «регіонали» весь час вели переговори.

А розбіжності винесено в окрему частину, що потребуватиме окремого переговорного процесу. Новий проект коаліційної угоди буде надіслено всім 450 новообраним народним депутатам України.

Проте після завершення політради Партії регіонів, яка розглядала цей документ, Віктор Федорович так і не сказав, з якими політичними силами можуть об’єднатися у коаліцію «регіонали», і заявивши, що не відкидає жодної конфігурації, доки не завершаться переговори. Компроміс, за словами В. Януковича, потрібен заради одного: визначити пріоритети розвитку країни, створити ефективну систему державної влади та об’єднати країну.

Водночас говорити про хоча б якийсь поступ на шляху до створення у новій Верховній Раді так званої «широкої» коаліції за участю «помаранчевих» та «біло-голубих» іще зарано. Партія регіонів, за словами її лідера, своїми основними ідеологічними принципами поступатися не збирається. «Ми готові до компромісу певною мірою, дотримуючись у головних питаннях розвитку держави наших основних принципів», — сказав В. Янукович. А питання щодо вступу України до НАТО та статусу російської мови, котрі є основним каменем спотикання між Партією регіонів та «Нашою Україною», «регіонали» згодні вирішувати лише одним шляхом — на всенародному референдумі.

Утім, Віктор Янукович пригадав приклад об’єднання донині непримиренних опонентів, коли на одній лавці сиділи і «нашоукраїнці», і «бютівці», й «регіонали», — під час... «золотого матчу» чемпіонату України з футболу в Кривому Розі.