Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. Плей-оф. 1/2 фіналу. Серія до трьох перемог. «Черкаські мавпи» — «Азовмаш» (Маріуполь). 76:113. Рахунок серії став 3:1 на користь маріупольців, і вони вийшли до фіналу.

Суперечка за чемпіонський титул між «Азовмашем» та БК «Київ» розпочнеться 23 травня. Цього й наступного дня претенденти гратимуть у Маріуполі. Нагадаємо, що і ця серія триватиме до трьох перемог однієї з команд.

Бокс. На вечірньому шоу, котре транслював німецький телеканал SAT 1, гостем був чемпіон світу за версією ІBF Володимир Кличко. На запитання: «З ким і коли ви плануєте наступний бій?» він відповів:

— Ми надіслали листа до «штабу» Лаймона Брюстера, в якому пропонуємо йому провести бій у Лас-Вегасі. Гадаю, такий поєдинок був би дуже цікавий для вболівальників у всьому світі. Ми знаємо, що в Лаймона були проблеми зі здоров’ям після його попереднього бою. І, якщо він ще не готовий до нашої зустрічі, дамо йому час для одужання.

Мені також відомо, що Брюстер хотів би мати поєдинок-реванш із Сергієм Ляховичем. Але, думаю, що бій за титул чемпіона ІBF буде для нього привабливішим. Мій «штаб» готовий запропонувати Брюстеру дуже вигідні фінансові умови за такий бій...

Футбол. Англійське видання Daіly Mіrror повідомило, що клуб «Шеффілд Юнайтед» веде переговори з форвардом київського «Динамо» і збірної Узбекистану Максимом Шацьких про його можливий перехід до команди з Йоркшира.

Хокей. Рига (Латвія). Чемпіонат світу. Збірна України закінчила його на дванадцятому місці. І ще на рік зберегла прописку в елітному дивізіоні. В останньому матчі в латвійській столиці українці поступилися словакам — 0:8.

Теніс. Сен-Годан (Франція). Юліана Федак із Нової Каховки впевнено здолала бар’єр першого раунду на турнірі ІTF з призовим фондом 50 000 доларів (10 Open Gaz de France Mіdі-Pyrenees Saіnt Gaudens). Українська тенісистка, посіяна на цих змаганнях під другим номером, «всуху» виграла матч проти власниці wіld card Аурелії Янечек із Франції — 6:0 і 6:0.

За «Кришталеву ракетку»

Іллічівськ. Корти «Еліт-теніс-клубу». Всеукраїнський дитячо-юнацький турнір «Кришталева ракетка» (другі відбіркові змагання серії «Велика ракетка»). Участь у ньому брали тенісисти з усіх регіонів України та гості з Кишинева і Тирасполя (Молдова). Організаторами турніру виступив спортивний оздоровчий дитячо-юнацький клуб «Акваторія» імені Водолазського і ТОВ «MAXІMA SPORT SHOW».

Усе відбувалося на найвищому організаційному рівні. І це не дивно, адже турнір мав серйозних спонсорів: АКБ «Автокразбанк», ВАТ «Укрвуглебуд», КБ «Містобанк», компанія «Легон», технічний спонсор — «Антей спорт».

А переможцями стали: 10-річні та молодші — одесити Олександра Корашвілі і Володимир Шишкін, 12-річні —Валерія Магденко (Одеса) й Олександр Шумаков (Київ), 14-річні — Анастасія Корольова та Денис Пуме (обоє — з Одеси), 18-річні (змагалися лише хлопці) —Олександр Фабрикант (Одеса).