Сьогодні в Сімферополі відзначатимуть 62-гу річницю депортації кримських татар. До столиці автономії з’їдуться тисячі депортованих та їхніх нащадків з усіх регіонів півострова. На головній площі міста вони проведуть траурний мітинг. Тут знову лунатимуть промови про тернистий шлях повернення на рідну землю, проблеми облаштування, виділення землі депортованим, кроки держави для ефективного вирішення проблем репатріантів.

Також цього дня кримчани прийдуть до монумента «Відродження». Його зведено на території Кримського інженерно-педагогічного університету на знак подяки українському й узбецькому народам і всім, хто виявляв гуманізм до кримських татар, повідомляє наш власний кореспондент у Криму Віктор ХОМЕНКО.

 До речі

Не вщухають на півострові «земельні скандали». Так, одразу 32 чиновників-злодіїв Криму притягнуто до кримінальної відповідальності. Саме через них земля передавалася в користування чи власність усупереч чинному законодавству. Зокрема, посадовці Ізобільненської селищної ради примудрилися скоротити на 108 га територію Алуштинського держлісгоспу. Їхні сакські колеги незаконно передавали у застави майно пайовиків. У Джанкойському районі неякісно готувалися документи з паювання землі, що призвело до численних скарг і порушень прав громадян.