У Житомирі два керівники, чи жодного?

Вранці 16 травня Георгій Буравков, який уже одержав трудову книжку з записом про звільнення з посади міського голови у зв’язку з закінченням строку повноважень, зайшов до свого колишнього кабінету. Посилаючись на рішення Корольовського райсуду Житомира, який вкотре визнав вибори керівника міста недійсними, він мав намір знову приступити до виконання своїх попередніх обов’язків. Віра Шелудченко, чиї повноваження як новообраного міського голови визнала сесія міськради 26 квітня (уже й нових заступників та новий склад міськвиконкому затверджено), відстояла свою точку зору: треба зачекати до остаточного вирішення спірних питань судом. Парадоксальність ситуації в тому, що Апеляційний суд області ще до засідання Корольовського райсуду скасував ті рішення ТВК, на основі яких вибори були визнані недійсними. Але ТВК вже почала реєструвати кандидатури на повторні вибори. Тепер житомиряни не знають, чи в них одразу два міських голови, чи жодного. А найголовніше, чи закінчиться ця затяжна історія після чергового рішення Апеляційного суду.

Олексій КАВУН.

Полтаву чекають вибори

Міський голова Полтави Анатолій Кукоба вирішив перейти на роботу до парламенту, куди він потрапив за списком Партії регіонів.

Тепер на місто чекають нові вибори. Водночас процедура ця наразі виглядає дуже туманно, оскільки у місті нині певною мірою — «анархія», адже керівні органи в «новому форматі» так і не сформовано. Невідомо навіть, хто ж виконуватиме обов’язки міського голови. А головне — коштів на нові вибори (а це близько мільйона гривень) полтавський бюджет-2006 не передбачає. Єдине, чого вдосталь, так це бажаючих посісти крісло, яке втратило такого політичного «важковаговика» як Анатолій Кукоба.

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.