Хірурги врятували руку

Хмельницький. Справді унікальну операцію провели в обласній лікарні. Двадцятичотирирічний чоловік із Чемеровецького району потрапив на операційний стіл після того, як руку перерізала циркулярна пилка. Кістка була розрізана навпіл, і рука висіла лише на шкірі. Однак лікарям вдалось зшити судини, накласти відповідний апарат. Вони переконані, що чоловік знову зможе працювати цією рукою. Уже через три дні після операції пацієнт зміг ворушити пальцями.

Ірина КОЗАК.

Качку — на мушку!Для профілактики

Луганськ. До двох тисяч перелітних птахів щовесни прилітає на озера Станично-Луганського району. Ці місця вважаються найсприятливішими для великого скупчення перелітних. Фахівці не знають, летять вони через Середземне море чи з Африки. Ні раніше, ні сьогодні такі дослідження не проводили, хоча ситуація з пташиним грипом диктує необхідність такої роботи. Утім, головний мисливствознавець Луганської області Валерій Копиленко стверджує, що дохлих птахів на території регіону не знаходили ні торік, ні нинішнього року. Але робота є робота, і в десятьох районах мисливствознавці здійснюють їх діагностичний відстріл. У кожному районі в такий спосіб досліджується 40—60 птахів.

Алла АНТІПОВА.

Біля міста змонтують іншу РЛС

Чернігів. Військовики прислухалися до голосу громадськості і не монтуватимуть радіолокаційну станцію з потужним електромагнітним випромінюванням поблизу обласного центру. Її замінить РЛС П-18, яка не зашкодить здоров’ю людей.

Про це повідомив на прес-конференції у Чернігові заступник командувача ВПС України, генерал-лейтенант Олександр Хрус (на знімку другий справа). А стежитиме РЛС за повітряним простором, щоб уникнути несподіваних терористичних атак зловмисників.

Сергій ПАВЛЕНКО.