Прокурор Рівненської області вніс протест, у якому вимагає привести у відповідність до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення обласної ради № 13 від 11 травня 2006 року «Про виконавчий апарат обласної ради», виключивши із затвердженої структури посаду заступника голови обласної ради з питань управління комунальною власністю. Мотивація — статтею 56 згаданого закону передбачено обрання та повноваження тільки одного заступника голови обласної ради.

Як відреагують депутати на протест, покаже час. Поки що вони жваво обговорюють цей документ. Ось, скажімо, як прокоментував протест депутат Рівненської обласної ради, керівник регіонального штабу «Нашої України» Віктор Матчук (нагадаю, що це друга за чисельністю фракція у Рівнеоблраді):

— Кілька місяців тому депутати обласної ради четвертого скликання внесли зміни до штатного розпису і ввели до штату обласної ради посаду ще одного заступника голови обласної ради з питань управління комунальною власністю. Тоді протест проти введення такої посади не подали ні прокуратура, ні голова ОДА. І лише після голосування депутатами нового п’ятого скликання кандидатури соціаліста Леонтія Самчука на посаду заступника голови облради з питань управління комунальною власністю та подачі головою ОДА до суду на дії депутатів справою про другого заступника зацікавилася прокуратура Рівненської області.

— Вводячи посаду заступника голови з питань управління комунальною власністю, депутати четвертого скликання керувалися такими мотивами. Вони прагнули відкликати частину повноважень, делегованих РОДА у частині управління комунальною власністю. Зокрема, на заступника голови Рівненської обласної ради з питань управління комунальною власністю покладалися повноваження укладати контракти з керівниками комунальних підприємств, затверджувати їхні статути, приймати рішення про приватизацію комунальних установ тощо. Звичайно, після затвердження відповідного рішення депутатами обласної ради. Тобто фактично йшлося про перехід делегованих повноважень від РОДА до обласної ради в частині управління комунальною сферою області, — нагадав Віктор Матчук, який також був депутатом облради попереднього скликання.

Рівне.