Останнім часом на основі рішень засідання РНБО прийнято низку системних указів Президента України, зокрема, стосовно поліпшення інвестиційного клімату та захисту прав власності, підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель, забезпечення продовольчої безпеки, ситуації на ринку нафти і нафтопродуктів, інноваційного та науково-технологічного розвитку держави тощо. Про це сказав учора на прес-конференції секретар Ради національної безпеки й оборони Анатолій КІнах.

Практично завершено роботу над стратегією національної безпеки держави — документом, який максимально повно враховує динаміку змін у сучасному світі, необхідність адекватного та своєчасного реагування на нові виклики та загрози. Стратегія передбачає формування системи національної безпеки якісно вищого рівня в інтересах людини і громадянина, визначає цілі та напрями політики національної безпеки на середньострокову та короткострокову перспективу, стаючи своєрідною «дорожньою картою» в повсякденній діяльності представників влади в питаннях забезпечення та відстоювання національних інтересів. Питання забезпечення національної безпеки держави за всім спектром її життєдіяльності, створення високорозвиненої конкурентоспроможної економіки —потужна основа для діяльності і взаємодії законодавчої та виконавчої вертикалі влади.

Водночас Анатолій Кінах повідомив, що вирішив зосередитися на роботі у парламенті, а тому подав у відставку, яку глава держави прийняв учора.