«Наша Україна» вимушена призупинити свою участь у переговорному процесі до остаточного з’ясування позицій БЮТ та СПУ. Цю заяву керівника юридичного департаменту Романа Зварича оприлюднено на сайті RAZOM «у зв’язку з необережними заявами і з боку Юлії Тимошенко, і з боку Олександра Мороза». «Юлія Володимирівна зробила публічну заяву про те, що посада спікера має бути збережена за Соцпартією, — заявив Зварич, — Мороз, у свою чергу, зробив заяву приблизно такого самого змісту, додавши, що посада секретаря РНБО також повинна бути предметом розподілу посад».

«Нашоукраїнці» воліли почути: чи це «справді ультиматум партнерів» — стосовно, зокрема, Голови Верховної Ради, чи це лише їхнє побажання. «Від соціалістів ми вже отримали відповіді — що це лише пропозиція, але однозначної відповіді від БЮТу я не отримав».

А вчора один з лідерів БЮТу Олександр Турчинов зізнався, що його однопартійців здивувала заява «Нашої України». Особливо на нинішньому етапі, коли відбулися попередні узгодження і документи щодо створення коаліції готові до підписання. Заяву Зварича «бютівець» назвав «деструктивною» і «достатньо сильним ударом по темпах формування коаліції». Вона, на його переконання, свідчить про те, що «Наша Україна» вела переговори про створення коаліції не тільки з БЮТ і СПУ. Олександр Турчинов зазначив, що його однопартійці зустрінуться з «нашоукраїнцями» і після з’ясування «чергових ідей і пропозицій» з боку останньої, БЮТ зробить офіційні заяви. «Коли є бажання єднатися — шукають приводи, що можуть об’єднати, — додав один з лідерів БЮТ, — а коли є бажання розколоти —шукають привід для розколу».

Утім, один з лідерів блоку «Наша Україна» Петро Порошенко повідомив, що «Наша Україна» не виходила з переговорного процесу про створення коаліції. Але вимагає дезавуювати заяви щодо розподілу посад Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України.

П. Порошенко наголосив, що позиція «Нашої України» залишається незмінною: спочатку необхідно затвердити коаліційну угоду, а вже потім розподіляти посади.

А голова політради Партії регіонів Микола Азаров переконаний, що парламентську коаліцію буде створено на основі його політичної сили. Партія регіонів, за його словами, веде переговори з усіма політичними силами, представленими у парламенті, не роблячи винятку ні для кого.