Учора підготовча депутатська група з напрацювання пропозицій стосовно проведення перших пленарних засідань новообраного парламенту вела дискусії про кількість своїх підгруп і напрями їхньої діяльності.

На початку засідання «нашоукраїнець» Петро Порошенко попросив підтвердити або спростувати інформацію про відкликання Партією регіонів свого представника Василя Хари з посади заступника керівника групи. На що представник «регіоналів» Микола Азаров повідомив: його політична сила нікого не відкликає. Після цього підготовча група продовжила працювати в тому самому складі, затвердила чотири підгрупи та обрала їхніх керівників.

Перша підгрупа — з питань проведення урочистого засідання Верховної Ради України, відкриття сесії, формування тимчасової президії, лічильної комісії та організації роботи першої сесії Верховної Ради п’ятого скликання (її очолив Олександр Турчинов).

Друга підгрупа — з питань формування депутатських фракцій, порядку денного засідання першої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання та висвітлення діяльності парламенту (Олександр Пеклушенко).

Третя підгрупа — з питань переліку предметів і відання та принципів формування комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання (Юрій Ключковський).

Четверта підгрупа — з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України п’ятого скликання, її органів та народних депутатів України, розміщення народних депутатів у залі засідань Верховної Ради України (В’ячеслав Коваль).

Сьогодні об 11-й годині всі підгрупи розпочнуть роботу.