Велоспорт (шосе). Багатоденні перегони «Джиро д’Італія». На п’ятому етапі до самого фінішу суперечку за перемогу вели дві команди. Представники «Сі-Ес-Сі» виявилися удачливішими, випередивши гонщиків з «Т-Мобайл», за яку виступає українець Сергій Гончар. Але сталася і приємна подія — Гончар після цього етапу очолив загальний залік перегонів!

Лобановський назавжди

Футбол. Сьогодні минає чотири роки, як від нас пішов Валерій Васильович Лобановський. А вчора у столиці України стартував черговий турнір пам’яті видатного тренера. На старт вийшли молодіжні збірні Ізраїлю, Білорусі, Молдови та України. Цікаво, що підопічні Олексія Михайличенка одразу після київських змагань вирушають до Португалії для підготовки та участі у фінальній частині чемпіонату Європи U-21.

Першого дня меморіалу учасники провели півфінальні поєдинки. Завтра — вирішальні матчі: за третє місце (стадіон імені Віктора Банникова, початок о 12.00) і фінал (стадіон імені Валерія Лобановського, 15.00). Напередодні старту змагань у музеї-ресторані «У Метра» (смт Козин) донька Валерія Лобановського Світлана приймала гостей: віце-президента ФФУ Бориса Воскресенського та людей, котрі були колегами і великими друзями Валерія Васильовича, — заслуженого тренера СРСР Сергія Мосягіна та заслуженого майстра спорту Андрія Бібу.

Світлана Валеріївна висловила сподівання представникам ЗМІ, котрі були присутні на зустрічі, що численні учні батька продовжуватимуть славетні традиції українського футболу. «А отже, експозиція нашого музею поповнюватиметься новими переможними трофеями», — сказала вона.

Москвич Сергій Мосягін (асистент Валерія Лобановського у збірній Союзу, яка 1988 року здобула «срібло» чемпіонату Європи, виступала в фінальній частині чемпіонату світу в Мексиці та 1990 року в Італії) назвав часи, проведені разом з Метром, незабутніми роками життя. До речі, Сергій Михайлович розповів кореспондентові «Голосу України», що диплом за друге місце на чемпіонаті Європи-88 ... валявся в якійсь комірчині серед різного мотлоху. Він забрав його і передав Світлані до музею...

Завтра — «золотий матч»

Кривий Ріг готується до вирішального матчу національного чемпіонату. Як повідомив кореспондентові «Голосу України» генеральний директор ПФЛ Анатолій Попов, розподіляючи квитки на «золотий» матч, вчинили справедливо. Прихильникам «Динамо», «Шахтаря» і місцевим уболівальникам виділили по десять тисяч місць. Усього криворізький стадіон «Металург» вміщує 29 874 глядачі. Ціна на квитки — від 20 до 50 гривень.

До речі, криворізький матч, як і попередній у Києві, обслуговуватиме бригада арбітрів з Англії на чолі зі Стівом Беннеттом.

А тим часом керівництво київського «Динамо» вже думає про завтрашній день. Селекційна служба клубу не дрімає, зокрема, виявляє інтерес до гравця шотландського «Рейнджерса» Кріса Бойда. Цю інформацію Sky Sports надав особистий агент футболіста.

***

Хокей. Рига (Латвія). Чемпіонат світу. Фінальний турнір. Другий етап. Росія—Україна. 6:0 (1:0, 0:0, 5:0). Сьогодні наша команда гратиме проти збірної Білорусі.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.