Найефективніший бізнес у Бахмацькому районі — полювання... на безробітних вагітних жінок. Вони сьогодні не тільки народжують малят, а й прямо-таки озолочують заповзятливих підприємців. Щоправда, тих, хто уміє шукати і знаходити. Адже народжуваність ще не набула такого масового явища, як хотілося б. І все ж спритні ділки докладають чимало зусиль, аби найняти на роботу дорогоцінного працівника, який за день-два роботи прямо-таки несе золоті яйця. Віднайдена у якомусь селі вагітна молодичка приносить мінімум 10 тисяч гривень, максимум — 50 тисяч гривень чистого прибутку!

Як таке може бути?

У нашій гуманній державі уже минули ті часи, коли вагітних неохоче брали на роботу, мовляв, одні клопоти, витрати. Нині ситуація кардинально змінилася. Згідно з чинним законодавством вагітна має право на першочергове працевлаштування. У разі відмови — суд буде не на боці роботодавця. Але для чого відмовляти?

Сьогодні підприємець сам спішить знайти дорогоцінного працівника.

— Вагітна?

— Так...

— О!

Приблизно у такому дусі відбувається розмова між роботодавцем та жіночкою, яка збирається народжувати.

— Будеш у мене менеджером.

— Та я ж...

Претендент на працевлаштування може навіть засумніватися у своїх можливостях, але біди великої немає! Навіть спеціальної освіти не треба! Валі чи Наді відразу турботливо ставлять великий оклад. Наприклад, 4000 гривень. Або та ж Валя вийшла перед декретною відпусткою на роботу на два дні. Та їй ще й премію за це в 600—800 гривень, аби з добрим настроєм народжувала!

Здавалося б, молодці підприємці — як не привітати їхнє піклування про настрій майбутніх мам. Однак є одна заковика. Працівниці нараховується допомога по вагітності та пологах у розмірі понад 15—50 тисяч гривень, а потім відразу направляється лист про відшкодування витрат по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Тобто підприємець підганяє середній заробіток працевлаштованої до 200-450 гривень за день, а компенсувати дні перебування на лікарняному повинен фонд. Зрозуміло, молода мама лише розписується про одержання 19 чи 50 тисяч гривень. Насправді їй дають на руки 2—4 тисячі гривень, щоб мовчала. Все інше залишається на руках у підприємця, який дуже часто має лише печатку і... досвід з найму вагітних. Наприклад, приватне підприємство Ж. (тут і далі не називаємо їхніх назв, оскільки дії бізнесменів офіційно не визнані злочинними. — Авт.) за 2005 рік оформило на роботу 7 вагітних і отримало за них 142 тисячі гривень! Підприємець І. теж взяв на роботу стільки ж майбутніх матусь і кожна з них розписалася за “отримання” відповідно 39060, 33060, 20534, 16770, 16316,16077,16871 гривень! У Д. працевлаштувалось 6 вагітних. Вони за виплатною відомістю “одержали” 57730, 49468, 37594, 36918,16595, 15904 гривень! Тобто разом ця сума становить 214209 гривень! Якщо вагітні отримали бодай по 5000 гривень (що сумнівно), то прямий прибуток підприємця становив майже 185 тисяч гривень! Це лише за кілька папірців.

У 2003 році Бахмацька міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності здійснила 34 виплати вагітним на суми понад 10 тисяч гривень (разом 369 тисяч гривень). У 2004 році охочих отримати по стільки ж і більше вже стало 60. А за минулий рік і перший квартал цього року у Бахмачі таких карколомних виплат вагітним нараховують аж 197!

А що ж поробляє міліція? СБУ? Прокуратура? Адже начебто явний факт шахрайства у великих розмірах.

— Усе не так просто, як здається, — каже директор Бахмацької міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Михайло Горбач. — Усі ці листи по відшкодуванню витрат ми спрямовуємо у міліцію, прокуратуру, СБУ. Вони перевіряють. Але, як правило, не знаходять порушень. Бо усі виплати здійснені згідно з чинним законодавством. Страхувальник має право на додаткове фінансування з коштів фонду у разі перевищення суми фактичних витрат за соціальним страхуванням та втратами, зумовленими народженням та похованням, понад суму нарахованих страхових платежів.

Михайло Іванович продемонстрував типову свіжу відповідь, яка щойно надійшла з міліції: “Повідомляю, що Бахмацьким РВ УМВС відношення про нарахування та виплату одноразової допомоги по вагітності та пологах З. розглянуто. У порушенні кримінальної справи по даному факту відмовлено. У ході перевірки було встановлено, що між даним підприємцем та фізичною особою Л. був укладений трудовий договір. На підставі бухгалтерських документів найманому працівнику при виході в декретну відпустку була нарахована та виплачена одноразова допомога, премія та заробітна плата, що підтверджується розрахунково-платіжними відомостями. З нарахованої заробітної плати сплачені платежі до фонду соціального страхування. Відповідно до ст.39 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” допомога по вагітності і пологах надається застрахованій особі в розмірі 100 відсотків середньої плати, обчисленої відповідно до ст.53 цього закону, і не залежить від страхового стажу”. Бахмацьким міжрайонним відділенням СБУ “у результаті перевірки порушень чинного законодавства у діях З. та Л. “ теж не встановлено.

Зазначимо при цьому, що усе ж таки правоохоронці відкрили одну з кримінальних справ з цього приводу. Кілька вагітних дали свідчення працівникам міліції, що не отримували таких карколомних сум. Але чи потраплять винні у шахрайстві на лаву підсудних? Один суд у такій справі в Бахмачі вже відбувся. Коли молода мама у суді заявила, що вона на руки отримала 4000 гривень, то підприємець продемонстрував суду її підпис і власноручний розпис у одержанні 16 тисяч гривень...

Нині у Бахмацькій міжрайонній виконавчій дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності через значні виплати (тільки з початку року на відшкодування 15—30 тисяч гривень подало майже 50 підприємців!) бракує коштів навіть на виплату звичайних 400-1000 гривень дояркам, листоношам, прибиральницям, вчителям, санітаркам, які перебувають у декретній відпустці. Лавина ж карколомних за сумою подань зростає прогресуюче в усій Україні. Трудових внесків від усіх працюючих явно не вистачить, щоб задовольнити спритних підприємців, які, користуючись ліберальним законом, швидко використовують його недосконалість. На думку згаданого вище М. Горбача, покласти край усьому цьому можна лише одним — негайною зміною чинного законодавства. Сьогодні вагітна за день роботи може заробити капітал, який не кожному на селі під силу заробити й за рік напруженої праці. Зловживань з виплатами не буде, якщо у цьому питанні діятимуть чіткіші обмеження. Наприклад, якщо підприємець платив протягом 6 місяців вагітній по 4000 гривень (тобто сплачував до бюджету необхідні відрахування, податки), то тоді вона й має право на отримання карколомної суми. Якщо ж вона працевлаштована лише на день, то й повинна розраховувати на якісь мінімальні суми.

 

Бахмацький район

Чернігівської області.