Збір підписів під Меморандумом про збереження сталого економічного та соціального розвитку і недопущення катастрофічних явищ у регіоні розпочали в Кіровограді. За присутності представників переважної більшості місцевих ЗМІ під документом поставили свої підписи ініціатори його проведення — відомі кіровоградські бізнесмени та депутати місцевих рад.

Серед перших підписантів — голова правління регіонального відділення Української спілки промисловців та підприємців, голова Наглядової ради науково-виробничого підприємства «Радій» Євген Бахмач, генеральний директор ТДВ «Ятрань», депутат обласної ради Андрій Райкович, голова спостережних рад ПрАТ «Ельворті Груп» та «Гідросила груп», голова ради об’єднання організацій роботодавців Кіровоградської області, депутат обласної ради Павло Штутман, генеральний директор ТОВ «Друкмаш-Центр» Людмила Шубіна, депутати Кіровоградської міської ради Віктор Ніколаєнко та голова регіонального відділення Торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

«Усвідомлюючи, наскільки гострою є сьогодні ситуація в державі, пропонуємо дві тези, аби не допустити катастрофічних явищ у регіоні: потрібно підтримати проекти розвитку, які були започатковані у попередні роки на теренах нашої області; зберегти кадровий ресурс професіоналів, напрацьований упродовж останніх кількох років, залучивши його до команди майбутнього Президента», — йдеться, зокрема, в документі.

«Центральний регіон-2015», «Гаряча телефонна лінія голови ОДА», «Купуй Кіровоградське», «Стоп-радон», «Світла Кіровоградщина», «Жива вода», «Молоко Кіровоградщини», «Разом заради добра», «Людина — в центрі уваги влади», «Здорові люди — здорове місто» — стратегічно важливі для області програми, вважають авторитетні бізнесмени. Вони мають підтримку громади, а головне — продемонстрували свої позитивні результати.

До цих та інших діючих донедавна програм закладено механізми, що залучають усі можливі ресурси для розв’язання головних проблем регіону. Тож представники бізнесу висунули вимоги до нинішніх і майбутніх очільників області скрупульозно вивчити всі соціальні ініціативи і проаналізувати виконання всіх започаткованих раніше програм та зробити все для їх подальшого існування на благо регіону.

Керівники провідних підприємств області заявили також про свою готовність надати кадрові пропозиції та висловили свою вимогу до влади враховувати думки людей, які створюють в регіоні робочі місця, наповнюють бюджет та забезпечують споживачів товарами й послугами.

Меморандум відкритий до підписання.

Кіровоград.