Рівне. Це була друга гучна подія після того, як 58 депутатів Рівненської обласної ради висловили недовіру голові Рівненської ОДА Василеві Червонію. Повернення у власність УМВСУ автомобіля «Фольксваген-Фаетон», яким майже рік користувався керівник області, міліція проводила за всіма правилами — з відеозйомкою, свідками тощо.

— Автомобілем «Фольксваген-Фаетон», — розповів на прес-конференції начальник УМВСУ в Рівненській області полковник міліції Сергій Піддубний, — користувався керівник ОДА, хоча жодних документів про його передачу не існує у природі.

— Я звернувся до Василя Червонія з вимогою повернути автомобіль: спочатку усно, а потім і письмово, — продовжив Сергій Піддубний, одночасно демонструючи журналістам лист від 26 квітня з відповідною вимогою. — Але голова ОДА відмовив, причому в некоректній формі, до того ж не віддав ключі від автомашини. Тому ми змушені були вилучати автомобіль.

Тим часом начальник автогосподарства УМВС України у Рівненській області Тарас Кушнірук показав журналістам усі документи, які підтверджують, що «Фольксваген-Фаетон» (держномер ВК 0050 АВ) справді є власністю УМВС, і саме цей власник вказаний у реєстраційній картці МРЕВ від 27 серпня минулого року. Нині іномарка — в автогосподарстві управління міліції, подальшу її долю вирішуватиме МВС України.