Дедалі менше часу залишається до старту чемпіонату світу в Німеччині. Тому будь-яка інформація на цю тему особливо цікавить прихильників гри. Так, з’ясовується, що збірна України останньою серед фіналістів з’явиться на німецькій землі. Очікується, що підопічні Олега Блохіна розквартируються в Потсдамі у день відкриття змагань (9 червня). Як відомо, переважна більшість команд мають намір прибути на місця баталій 5 червня. Втім, є винятки. Скажімо, дебютанти світового турніру — збірні Того та Анголи — планують перетнути кордони Німеччини відповідно 15 і 20 травня.

У нашої команди, на жаль, з’явилася серйозна проблема. На восьмій хвилині матчу чемпіонату Італії проти «Парми» форвард «Мілана» і збірної України Андрій Шевченко зіштовхнувся з Фернандо Коуту і був змушений залишити поле. У понеділок зранку Шевченку зробили рентген коліна, який показав, що в нього розтягнення зв’язок, і на відновлення йому потрібно буде 25 днів. Єдиний позитивний момент — те, що все обійдеться без операції.

Тим часом наш перший суперник у групі — збірна Іспанії — до майбутніх виступів на першості світу прагне підійти у всеозброєнні. Її тренер Луїс Арагонес назвав склад, що готуватиметься до товариського матчу проти збірної Росії, який відбудеться 27 травня в Альбасете.

Воротарі — Касільяс («Реал», Мадрид), Канісарес («Валенсія»); оборонці — Мічел Сальгадо, Серхіо Рамос (обоє «Реал»), Лопес («Атлетико»), Іньєста, Пуйоль (обидва «Барселона»), Хуаніто («Бетис»), Дель Орно («Челсі», Англія), Капдевілья («Депортиво»); півоборонці — Рейєс («Арсенал», Англія), Хаві («Барселона»), Хоакін («Бетис»), Луїс Гарсія, Хаві Алонсо (обидва «Ліверпуль», Англія), Бараха, Марчена (обидва «Валенсія»), Вента, Сена (обидва «Вільярреал»); нападники — Рауль («Реал»), Торрес («Атлетико»), Морієнтес («Ліверпуль»), Вілья («Валенсія»).

А от оборонець італійської «Сампдорії» з Генуї Аїмо Діана не зіграє на чемпіонаті в Німеччині. Як повідомлялося раніше, не буде там і нападника «Монако» Крістіана Вієрі. Про це днями заявив тренер збірної Італії Марчелло Ліппі. У Вієрі попереду — операція на лівому коліні, а в Діани травма паху. 15 травня синьйор Ліппі назве імена 23 футболістів, котрі візьмуть участь у ЧС.

Не поталанило й оборонцеві лондонського «Челсі» та збірної Англії Вейну Бриджу, котрого поранили ... ножем у лондонському нічному клубі. 25-річному гравцеві було завдано кілька порізів. Однак він відмовився від госпіталізації. Поліція заарештувала трьох чоловіків, причетних до цієї справи.

Бридж та його колеги із «Челсі» та кілька футболістів «Арсеналу» відзначали в нічному закладі закінчення сезону. Як стало відомо, на цій вечірці був присутній і капітан «Челсі» Джон Террі. Та він залишив клуб ще до того, як відбувся той прикрий інцидент. Нагадаємо, що Бриджа внесено до складу збірної Англії для участі в ЧС—2006.