Міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко та президент НОК України Сергій Бубка не допустять розформування чотирьох команд, яким планується зменшити фінансування з міського бюджету. Про це керівники українського спорту заявили під час прес-конференції.

За словами пана Павленка, неодмінно знайдуть кошти, щоб гандбольний «Спартак», хокейний «Сокіл», футбольний «Арсенал» та баскетбольний «Будівельник» нормально функціонували.

Як наголосив міністр, найгірші справи в хокеї. Однак цим питанням він перейматиметься особисто і шукатиме спонсорів, щоб цей вид спорту, котрий має величезну армію прихильників в Україні, не вмер.

Заслужені відзнаки

Чемпіони світу плавець Олег Лісогор та легкоатлет Іван Гешко стали переможцями акції Національного олімпійського комітету України, якою щомісяця визначаються найкращі спортсмени країни. У березні лауреатом став Гешко, а у квітні — Лісогор.

Нагадаємо, що Іван Гешко здобув золоту медаль чемпіонату світу у закритих приміщеннях на дистанції 1500 метрів. Олег Лісогор із чемпіонату світу на короткій воді, що відбувся в Шанхаї, привіз дві золоті та одну бронзову нагороди.

Турнірна хроніка

Важка атлетика. Владиславово (Польща). Чемпіонат Європи серед чоловіків і жінок. Українська спортовка Ольга Коробка стала чемпіонкою у ваговій категорії понад 75 кілограмів. Вона здобула велику золоту медаль у сумі (290 кг, рекорд України) і дві малі — у ривку (126 кг), поштовху (164 кг — рекорд Європи). Підопічна Миколи Мольченка і Василя Кулака набагато випередила росіянку Наталію Гагаріну. «Бронза» дісталася Йорданці Апостоловій з Болгарії.

Спортивна гімнастика. Волос (Греція). Чемпіонат Європи серед юніорів. Киянин Микола Куксенков став чемпіоном у багатоборстві. Він на один бал випередив Володимира Оленнікова (Росія). У змаганнях на окремих снарядах Куксенков здобув ще три медалі — срібну на поперечині, бронзові — на коні і брусах.

У командному турнірі юніорська збірна України (Микола Куксенков, Максим Овчинников, Костянтин Панченко, Артем Любаневич та Віктор Степаненко) виборола бронзові нагороди.

На жаль, на турнірі чоловіків українці не здобули жодної нагороди.

Хокей. Рига (Латвія). Чемпіонат світу. Вищий дивізіон. Група В. 6 травня. Україна—Швеція. 2:4 (1:1, 1:2, 0:1). Швейцарія—Італія. 3:1. 8 травня. Україна—Швейцарія. 1:2. Швеція—Італія. 4:0.

Баскетбол. Чемпіонат країни. Плей-оф. Серія до двох перемог. 5 травня. «Сумихімпром» — БК «Київ». 73:89 (15:29, 18:24, 19:21, 21:15). МБК «Миколаїв» — «Хімік». 72:80 (15:23, 19:16, 21:19, 17:22). «Кривбасбаскет-Люкс» — «Азовмаш». 67:83 (14:27, 17:20, 13:13, 23:23). 7 травня. «Дніпро» — «Черкаські мавпи» — 79:90 (23:21, 19:22, 11:21, 26:26). У півфіналах зустрічаються: «Азовмаш» — «Черкаські мавпи», «Хімік» — БК «Київ».

Теніс. Прага (Чехія). Турнір із призовим фондом 140 тисяч доларів. Українка Альона Бондаренко вийшла до другого кола. Наша спортовка, посіяна на змаганнях під восьмим номером, переграла словачку Мартіну Суху — 7:6, 6:2.

Художня гімнастика. Бургас (Болгарія). Етап серії Гран-прі. Через втрату в самому кінці вправи з м’ячем Ганна Безсонова не потрапила до групи лідерів у багатоборстві — вона стала четвертою. В окремих видах киянка лише у вправі зі стрічкою залишилася без медалі. У решті — у неї три «бронзи».

З Бургаса українські «художниці» вирушили на чергові старти. А конкретніше — до французького Корбей-Ессона. Тамтешній турнір уже багато років вважається неофіційним чемпіонатом світу.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.