Центральний районний суд Миколаєва зобов’язав облраду і облдержадміністрацію переказати на рахунок міськвиборчкому 1 мільйон 885 тисяч гривень, а той, у свою чергу, має розподілити ці гроші по дільничних виборчих комісіях міста.

Причиною такого рішення став позов представників 85 дільничних виборчих комісій міста з вимогою відшкодувати матеріально-фінансові витрати на проведення виборів. Оскільки виборчкоми не повною мірою забезпечувалися транспортом, зв’язком, канцелярськими і господарськими товарами, представники комісій змушені були оплачувати ці витрати із власних коштів.

Обласний бюджет для проведення виборів до місцевих рад одержав цільову субвенцію в розмірі 5129 тисяч гривень, однак Миколаївська облдержадміністрація розподіляла ці гроші так, що, приміром, 126-й округ (Миколаїв) на проведення місцевих виборів одержав лише 165 тисяч гривень, при тому, що в Миколаєві — 395 тисяч із 925 тисяч виборців області. Однак представники відповідача, не згодні з таким рішенням, подали позов до апеляційного суду області.

Миколаїв.