З давніх-давен народ будь-якої держави вимагав передусім хліба і видовищ. І якщо в останніх ми досягли успіхів (видовищ і справді сьогодні більше, ніж досить), то з першим проблеми були, є і будуть. Боляче дивитись, як вимирає, спивається село, намагається вибратися ближче до міста. Колись щось подібне в нашій історії вже відбувалося. Тоді причиною була страшна, руйнівна і безжалісна війна. А тепер? Пройдіться сільською глибинкою — війни тривають. Бюджетні, політичні тощо.

Тим часом сільські райони виживають лише завдяки організаціям і людям, які формально не зобов’язані опікати кинуті напризволяще села, а керуються принципами моралі і милосердя. Такою людиною для Олександрівського району став депутат обласної ради, генерал-лейтенант міліції Володимир Малишев. За останні роки за його сприяння нашому району була надана допомога на суму майже півтора мільйона гривень. Завдяки депутатові сільськогосподарські підприємства отримали техніку: два нові трактори та автобус. Три автомобілі передано місцевій міліції, районний відділ культури оснащено оргтехнікою. А комп’ютерному класу, обладнаному в Новостепанівській школі, можуть позаздрити навіть навчальні заклади обласного центру.

Тепер футбольній команді райцентру не соромно приймати гостей-спортсменів будь-якого рівня: трибуни стадіону реконструйовано, придбано форму і спортивний інвентар для команди, а юні футболісти отримали абонементи на матчі улюбленої команди «Шахтар». Завдяки зусиллям Володимира Степановича малозабезпечені мешканці району отримували вугілля. Газифіковане село Некременне. Не забуті центральна районна лікарня, Будинок культури, клуб. Завжди отримують від депутата подарунки до свят і місцеві дітлахи.

Ініціативна група мешканців району звернулася до мене із клопотанням про присвоєння депутату обласної ради В. Малишеву звання почесного громадянина Олександрівського району. Це прохання було винесене на сесію і підтримане депутатами. Почесне звання — знак нашої вдячності Володимиру Степановичу, тепер уже — народному депутатові України. Впевнені, на новій посаді він так само відстоюватиме інтереси сільських трудівників.

Донецька область.