Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про проведення у Києві установчої конференції асоціації національних інформаційних агентств країн Причорномор’я. Згідно з цим документом, координацію роботи з підготовки та проведення конференції покладено на Держкомтелерадіо та Укрінформ.

Як повідомив генеральний директор Укрінформу Віктор Чамара (на знімку), важлива для України і міжнародного співтовариства подія відбудеться 29-31 травня. Асоціація, що матиме скорочену назву ПАНІА, створюється за ініціативою Укрінформу та за підтримки Кабміну, Держкомтелерадіо, МЗС України. Згоду на участь в установчій конференції дали інформаційні агентства країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва: Азертадж (Азербайджанська республіка), АТА (Республіка Албанія), Арменпрес (Республіка Вірменія), БТА (Республіка Болгарія), Кавказ-прес (Грузія), Молдпрес (Республіка Молдова), ІТАР-ТАСС (Російська Федерація), Ромпрес (Румунія), ТАНЮГ (Сербія і Чорногорія). Питання узгоджуються також з ANA (Грецька Республіка), ANADOLU Agency (Турецька республіка). Дванадцятим учасником буде Укрінформ.

Значну допомогу в організації конференції надають «Президент-готель «Київський», де відбуватимуться її пленарні засідання, Одеський припортовий завод, ОП «Ужгородський коньячний завод» та інші партнери агентства. За словами Віктора Чамари, ПАНІА має стати міжнародною некомерційною організацією, яка об’єднає зусилля національних інформаційних агентств країн Причорномор’я для ефективного використання їхніх інформаційних ресурсів, вільного і рівноправного обміну інформацією з найважливіших питань політичного, економічного, наукового і культурного життя своїх держав, поширення її на територіях країн-учасниць Організації ЧЕС.