Персональну виставку вихованки студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського центру дитячої та юнацької творчості Софії Поливоди (на знімку) під назвою «Дивосвіт Софії» розгорнуто в обласному художньому музеї. Її відкриття відбулося в рамках Х Міжнародної акції «Ніч музеїв».

На виставці представлено понад 20 творів образотворчого мистецтва, створених юною художницею протягом десяти років. Жодного відвідувача не залишили байдужими її картини «Святий Миколай», «Перемога», «Щаслива родина», «Подруги», «Дендропарк», «Прогулянка з улюбленцем», «Господар лісу», «Котяча родина». Творчість дівчинки — це згусток емоційних вражень від казок, легенд та самого життя.

Софія — семикласниця кіровоградської школи №18, уродженка Криму. Вона — активна учасниця та дипломантка міжнародних, всеукраїнських та регіональних виставок і фестивалів. Має юна художниця й зарубіжні нагороди з Міжнародного конкурсу «Різдвяна казка» Тракайського замку (Литва, 2012 р.) та міжнародної виставки дитячої творчості в Лідіце (Чехія, 2013 р.).

Олена СТЕПАНОК, завідувач відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоград.

 Фото надане музеєм.