Хокей. Як відомо, збірна України в чемпіонаті світу-2006 розпочинає 6 травня поєдинком проти збірної Швеції. Тренерський штаб «Трьох корон» назвав склад команди, яка виступатиме в Ризі. Воротарі — Стефан Лів, Юган Голмквіст, Даніель Генрікссон; оборонці — Мттіас Тімандер, Магнус Юганссон, Санні Ліндстрем, Пер Голлберг, Ронні Сундін, Андреас Голмквіст, Кенні Юнссон, Йонні Одуйя; нападники — Тоні Мартенссон, Еспер Матссон, Крістіан Берглунд, Рігард Валлін, Юнас Нордквіст, Матіас Юганссон, Ніклас Бекстрьом, Джоел Лундквіст, Андреас Карлссон, Бьорн Мелін, Фредрік Емвалл, Фредрік Варг, Міка Ганнула, Юрген Юнссон, Стефан Петтерссон.

Вісті звідусіль

Важка атлетика. Владиславово (Польща). Чемпіонат Європи серед чоловіків та жінок. Срібно-золотий заспів зробила українка Наталія Троценко у категорії до 53 кг. У неї три нагороди (велика і дві малі). У сумі Наталці підкорилася вага 190 кг. Це другий результат. У ривку Троценко здобула малу золоту медаль (85 кг), а в поштовху — «срібло» (105 кг). Наступного дня велику «бронзу» виборола наша Ванда Масловська (до 63 кг) — 220 (96+124). Чемпіонкою стала росіянка Шимкова — 250 (109+141 — рекорд світу).

Кульова стрільба. Резенда (Бразилія). Етап Кубка світу. Українець Олександр Петрів у стрільбі з пістолета на 25 метрів вибив «золоту» суму — 581 очко.

Футбол. Центральна рада ПФЛ затвердила план-календар наступного сезону. Розпочнеться він 16 липня, як завше, матчем за Суперкубок України. 22—23 липня — перший тур. До 26 листопада команди зіграють 16 турів, 2 і 9 грудня — чвертьфінали Кубка України, поновлять змагання вже аж 4 березня наступного року. Фінішує 16-й чемпіонат 17 червня або, якщо не використають резервного дня, на два-три дні раніше. Про розіграш Кубка. Учасники єврокубків стартуватимуть не з 1/32 фіналу, а з 1/16. До того ж до сітки змагань буде включено володаря Кубка України серед аматорських команд.

У першій лізі виступатимуть 20 команд. Турнір стартує 21 липня. В першій частині сезону, яка завершується 28 листопада, буде зіграно 21 тур, тобто перше коло плюс два тури другого. Поновляться змагання 20 березня, закінчаться — 21 червня.

У другій лізі замість трьох буде дві групи. Про їх кількісний склад вирішать пізніше.

***

Президенти клубів «Динамо» і «Шахтар» — Ігор Суркіс і Ринат Ахметов — досягли домовленості про те, що матч 10 травня в Києві судитимуть не вітчизняні арбітри, а іноземні. З відповідним проханням вони звернулися до ФФУ та ПФЛ. Оскільки нині запрошення рефері з-за кордону відбувається без посередництва УЄФА, час для розв’язання організаційних питань ще є. Правда, поки що невідомо, звідки саме буде суддівська бригада.

В. Б.