Представники ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» пікетували сесію обласної ради з плакатами «Ні рейдерству!» та вимогами почути людей.

Учасників акції обурила заява в. о. керівника адміністрації Президента Сергія Пашинського про те, що працівники заводу нібито протестують за гроші. Люди стверджували, що насправді вони хочуть, щоб гендиректором призначили того, кому довіряє колектив. Вони також заявили, що підприємство сьогодні не може працювати, бо податкова не видає акцизні марки, за які вже заплачено.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін у свою чергу повідомив, що марки можуть видати лише легітимному керівникові, якого й досі не пускають на завод. «Хто ж тоді займається рейдерством?» — запитав він.

Розглядалося на засіданні й питання можливої приватизації підприємства, проти чого категорично виступає колектив. Як пояснив його представникам позафракційний депутат Роман Будник, приватизувати ЖЛГЗ наразі неможливо через його філію — Чуднівський спиртовий завод. А виводити з державної власності спиртозаводи забороняє закон.

Житомир.