Футбол. Кубок України. Фінал. 2 травня.

«Динамо» (Київ) — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. Гол: Клебер, 47.

«Динамо»: Шовковський, Федоров, Ребров, Белькевич (Родольфо, 84), Клебер, Рінкон (Мілевський, 87), Шацьких (Ротань, 90), Гусєв, Несмачний, Ващук, Гавранчич. Тренер — Анатолій Дем’яненко.

«Металург»: Глущенко, Челядинський, Штанюк, Шищенко (Алієв, 71), Бредун (Польовий, 62), Модебадзе (Аристархов, 79), Квірквелія, Нагорняк, Кутарба, Коритько, Любарський. Тренер — В’ячеслав Грозний.

Арбітр — Лусіліо Кардосо Кортезо Батішта (Португалія).

Київ. НСК «Олімпійський». 16 градусів. 25 000 глядачів.

Двадцять років тому у тривожному чорнобильському травні київські динамівці вдруге заволоділи європейським Кубком кубків. У тому складі успішно грав Анатолій Дем’яненко. Тепер він — тренер «Динамо». І цю дату його підопічні відзначили перемогою в національному Кубку. До речі, це вже восьмий такий успіх синьо-білих.

— Я дуже радий за команду, і особливо за Дем’яненка, який виграв перший серйозний приз на посаді наставника «Динамо», — сказав кореспондентові «Голосу України» після фінального матчу президент клубу Ігор Суркіс. —Тепер, гадаю, він зробить усе, щоб у цей приз покласти ще й золоті чемпіонські медалі...

Хоча перемога над «Металургом» динамівцям дісталася нелегко. Суперник зіграв гідно, по-бойовому. У першому таймі запоріжці, як і кияни, викладалися сповна. Вони продемонстрували досить привабливий і швидкісний футбол. Це мало певні наслідки, бо обидві команди створили небезпечні моменти. Хоча на рахунку киян їх було дещо більше.

Уже на другій хвилині Клебер вийшов сам на сам із Глущенком. Але чомусь не пробив, а почав обігрувати воротаря. Потім у хрестовину влучив Шацьких.

В останні хвилини першого тайму помітно активізувалися гості. Спочатку Кутарба метрів з тридцяти пробив вище воріт. А за кілька хвилин удар Коритька з метрів п’ятнадцяти влучив у поперечину воріт «Динамо».

Обидві команди грали не шкодуючи сил. Проте не забували про правила чесної гри, поводилися коректно. Однак один постраждалий усе-таки був. Це нападник господарів Клебер. Коли ударом головою з близької відстані в’юнкий бразилець забивав переможний гол, йому зламали ніс. Зрозуміло, ненавмисне. Просто сталася виробнича травма.

А «Металург», пропустивши, почав діяти лише на контратаках. І мав-таки шанс зрівняти рахунок. Після навісу Любарського з правого флангу без підготовки метрів з десяти бив Модебадзе, та м’яч пролетів поряд із дальньою стійкою.

Решту поєдинку обидві команди діяли обережніші. А зиск із цього мало досвідченіше «Динамо», якому вдалося довести зустріч до перемоги.

Коли команди залишали стадіон, В’ячеслав Грозний сказав мені: «Знаєш, а ми з динамівцями можемо зустрітися знову. За умов, якщо вони стануть чемпіонами. Тоді за Суперкубок України змагатимуться вони і ми, як фіналісти Кубка. Так, коли не помиляюся, передбачено в регламенті».

Саме так, це підтвердив нам генеральний секретар ПФЛ Анатолій Попов.