Лідер соціалістів Олександр Мороз запропонував провести перше засідання Верховної Ради України 17 травня. Відповідні листи він уже надіслав керівникам політичних сил — переможцям парламентських виборів. Про це Олександр Олександрович повідомив під час учорашньої зустрічі з представниками Партії європейських соціалістів.

Олександр Мороз сподівається, що протягом двох тижнів усі питання, які стосуються створення коаліції, будуть обговорені і вирішені.

Відповідаючи на запитання про те, як просувається переговорний процес зі створення коаліції політичних сил і коли можна очікувати конкретних результатів, Олександр Мороз нагадав, що офіційні результати парламентських виборів були опубліковані кілька днів тому. Після цього, за його словами, були проведені інтенсивні консультації з представниками інших політичних сил.

Олександр Мороз зазначив, що підготовлено угоду про коаліцію, регламент роботи та інші документи. А коаліція, переконаний лідер Соцпартії, має складатися з трьох політичних сил — БЮТ, НСНУ, СПУ. «Ми сподіваємося, що так і буде, оскільки вважаємо цю конфігурацію логічною», — сказав О. Мороз, додавши, що проведені Соцпартією соціологічні дослідження підтверджують таку позицію. Лише третина виборців підтримує коаліцію у ширшому форматі.

Говорячи про процес формування коаліції, як повідомили «Голосу України» у прес-службі СПУ, екс-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Пітер Шидер наголосив, що участь СПУ в новому уряді важлива як сигнал про соціальну справедливість і європейських шлях України. А віце-президент Партії європейських соціалістів Тадеуш Івінскі підкреслив, що питання про формування коаліції і нового уряду будуть вирішувати політичні сили в Україні і ніхто не нав’язуватиме їм свою думку. Він також зазначив, що в Україні є всі умови для розвитку соціальної демократії.