Партія регіонів розпочинає відкриті переговори з усіма політичними силами про створення коаліції у новому парламенті на правах партії—переможця на виборах і готує проект коаліційного договору. Про це заявив на прес-конференції у Києві лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Найоптимальніше, вважає лідер регіоналів, — створення коаліції з «Нашою Україною». «Це дасть змогу вирішити дуже багато проблемних питань, передусім об’єднання заходу і сходу України, всієї України», — сказав В. Янукович. Він зауважив, що з огляду на конституційну реформу саме парламентська коаліція і уряд стають відповідальними за ситуацію в економіці та соціально-економічний розвиток держави. Президент України, як головна політична постать, має створити всілякі умови для зростання економіки, а коаліція — нести за це відповідальність. «Та коаліція буде найбільш ефективною, яка створить умови економічного зростання і політичної стабільності в нашій країні, — заявив лідер Партії регіонів. — Саме такі підходи, а не політичні амбіції окремих партій, повинні лежати в основі прийняття рішень».

Формування парламентської коаліції без Партії регіонів, за словами В. Януковича, «практично поведе Україну по шляху подальшого поглиблення економічної і політичної кризи». Лідер Партії регіонів наголосив, що партія, яка має в південно-східній Україні переважну більшість представників у всіх регіональних органах влади і здобула 186 мандатів у парламенті, партія, яку підтримали більш як 8 мільйонів виборців. не може штучно відсторонюватися від політичних процесів. Водночас під час формування коаліції регіонали ніколи не відступлять від своїх ідейних програмових принципів — насамперед у питаннях вступу України до НАТО та статусу російської мови, які Партія регіонів наполягає винести на всеукраїнський референдум.

Віктор Янукович також заявив, що Партія регіонів претендує на пост прем’єра, бо набрала більш як третину голосів виборців. «Це європейський підхід», —підкреслив він.