У секретаріаті Президента немає подань уряду, що стосуються звільнень глав Рівненської і Київської облдержадміністрацій у зв’язку з недоліками в роботі, повідомив під час брифінгу заступник глави секретаріату Анатолій Матвієнко.

«Є певна неузгодженість. Із чиєї ініціативи, зараз не можу сказати, але очевидно, це не є добрим знаком, і нам, мабуть, потрібно працювати з урядом ретельніше», — сказав він. При цьому А. Матвієнко не виключає, що рішення, яким керується уряд, є аргументованим, але цю дискусію варто продовжити після того, як Президент повернеться з Латвії. Стосовно відставки глави Севастопольської міськадміністрації, то це рішення із секретаріатом обговорювали, але при цьому, зазначив А. Матвієнко, конкретне ім’я людини, котра обійме посаду глави Севастопольської міськадміністрації, не називали. «Я не знаю, хто назвав прізвище. Це некоректно. Чи є Єжель погодженою кандидатурою? — я відповідаю: ні», — підкреслив він. Кандидатура М. Єжеля вивчається як одна з можливих, але поки що Президент України не зустрічався ні з ним, ні з іншими претендентами на посади в органах виконавчої влади на місцях.

Заступник глави секретаріату Президента також висловився за призначення главами обласних адміністрацій без прив’язки до того чи іншого регіону. «Чому б нам у Донецьку не призначити головою адміністрації представника зі Львова? І навпаки. Адже ця автономізація, коли в Луганську вимагають тільки луганського, обмежує мислення. Нам необхідно шукати загальні цінності. Це —деталі, але з деталей складається головний вектор», —вважає А. Матвієнко.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», заступник глави секретаріату також сказав, що Президент України чекає від Верховної Ради нового скликання приведення до присяги суддів Конституційного Суду вже в перші дні своєї роботи. На його думку, буде прикро, якщо 10-річчя Конституції і 10-річчя Конституційного Суду Україна зустріне без чинного КС.