Столичну казну переглянуть

Бюджет і програма соціально-економічного розвитку Києва на поточний рік потребують перегляду. Такої думки дійшов київський міський голова Леонід Черновецький і дав відповідне доручення своїм заступникам, повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА).

Тож перший заступник голови КМДА Володимир Борисов і начальник головного управління фінансів КМДА Віктор Падалка протягом десяти днів мають внести пропозиції щодо забезпечення раціонального витрачання бюджетних коштів.

Водночас столичний голова просить голову Служби безпеки України та в. о. міністра внутрішніх справ перевірити діяльність стратегічно важливих для Києва підприємств: «Київенергохолдинг», «Київенерго», «Київхліб», «Київмлин», «Хліб Києва», банк «Хрещатик» та інших.

Замість звіту — заява про звільнення

Глава Луганської державної облдержадміністрації Геннадій Москаль написав заяву про звільнення із займаної посади і подав його на розгляд Президенту.

25 квітня сесія обласної ради планувала заслухати звіт керівника області і, подейкували, висловити Москалю недовіру, поставивши за роботу велику «двійку». Але глава ОДА поспішив написати заяви — на відпустку і звільнення за власним бажанням.

Проте сесія відбулася і звіт про роботу виконавчої влади було заслухано. Щоправда, ні Москаля, ні його заступників, ані навіть начальників провідних управлінь обладміністрації на цьому засіданні не було. Оскільки ж Москаль вирішив добровільно відмовитися від повноважень глави ОДА, депутати звернулися до Президента з клопотанням призначити на посаду керівника області представника Партії регіонів.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ.

Таємниця кабінету № 13

Нарешті закінчилася багатосерійна драма, пов’язана з визначенням переможця на виборах міського голови Житомира. На сесії міськради оплески й квіти дісталися Вірі Шелудченко, до цього директору СП «Житомир-Полісакс».

Перерахунок голосів, проведений з ініціативи самої ТВК, підтвердив перемогу Віри Шелудченко. Протокол засідання комісії було підписано о п’ятій ранку 26 квітня. Але депутатів міськради, які зібралися на сесію ввечері, чекав сюрприз: зникли голова й секретар ТВК, залишивши заяви, що відкликають свої підписи. Зрештою, пізно вночі інші члени комісії таки відчинили сейф у кабінеті № 13 і протокол було зачитано.

Олексій КАВУН.

Житомир.