Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 25 квітня. «Вільярреал» (Іспанія) — «Арсенал» (Англія, Лондон) — 0:0 (перший матч — 0:1). Вільярреал. Нереалізований пенальті.

«Вільярреал»: Барбоса, Хаві Вента, Пенья, Кіке Альварес, Арруабаррена (Гарсія, 82), Рікельме, Хосіко (Хосе Марі, 63), Сенна, Сорін, Форлан, Франко. Тренер — Мануель Пеллегріні.

«Арсенал»: Леманн, Ебуе, Туре, Кемпбел, Флавіні, (Кліші, 9), Глеб, Фабрегас, Жилберту Сілва, Юнгберг, Рейєс (Пірес, 70), Анрі. Тренер — Арсен Венгер.

Четверта вершина Юліани

Теніс. Дотан (США). Турнір ІTF з призовим фондом 75 000 доларів. Переможницею стала Юліана Федак із Нової Каховки. У чвертьфіналі українська тенісистка обіграла восьму ракетку турніру росіянку Ольгу Пучкову — 7:6 (4), 4:6, 6:0, у півфіналі — американку Ліллю Остерло (посіяну під п’ятим номером) — 6:3, 5:7, 6:3. А в головному поєдинку поборола Варвару Лепченко з Узбекистану (посіяну під четвертим номером) — 4:6, 6:4, 6:2.

Успіх на змаганнях (це вже четверта перемога в її кар’єрі на турнірах ІTF) дав змогу Федак повернутися до першої сотні світового рейтингу. Тепер Юліана посідає 89-й рядок. І є другою ракеткою України. А очолює національний рейтинг киянка Альона Бондаренко.

І хором Гімн співали

Хмельницькі міліціонери знову стали переможцями міжнародного турніру з футзалу серед поліцейських Європи, який проходив у польському місті Яворжна. У змаганнях взяли участь тридцять команд із десяти європейських країн. Щоб дістатись перемоги, українцям довелося забити 31 гол у семи матчах.

У фіналі команда «Динамо-Хмельницький» подолала господарів поля, команду «Поліція Яворжна» (переможця минулого турніру) — 4:0. Під час нагородження з’ясувалося, що впевнені у власній перемозі поляки не запаслися українським Гімном. Та наші міліціонери не розгубилися і тут: перед тисячною аудиторією вболівальників та гравців вони самі заспівали Гімн, від чого зал просто вибухнув гучними оплесками.

Ірина КОЗАК.

Знову кличуть Гімалаї!

Сьогодні розпочнеться сімнадцята спортивно-екстремальна українська експедиція до Гімалаїв. Її маршрут проляже від гірського непальського селища Лукла в бік Евересту. Поступове сходження до найвищої вершини планети триватиме близько шести діб. Від базового табору експедиція вийде на висоту близько шести тисяч метрів. На більш-менш рівному місці проведе вже другі малі Гімалайські олімпійські ігри. Першу таку акцію українці здійснили восени 2005 року.

Історія цих експедицій бере початок з 1994 року, коли відомий тележурналіст і мандрівник Валентин Щербачов взяв участь в експедиції професіональних альпіністів «Прапори України на вершинах світу». Тоді було знято перший відеофільм-репортаж про сходження на восьмитисячник Дхаулапрі — «Гора за 8 тисяч», лауреат міжнародного конкурсу спортивних фільмів.

Після того Валентин Васильович почав самостійно організовувати власні експедиції, беручи до них не професіоналів-альпіністів, а пересічних громадян України. У тих мандрах сповідується принцип: «Повір у себе». Це стало традицією, запрацював телепроект «Футбольний синдром Гімалаїв» — люди грали у футбол на захмарних висотах. А минулого року вдалося, як уже згадувалося, започаткувати ще й олімпіаду українців в Гімалаях. І якщо тоді (в листопаді 2005 року) експедиція складалася лише з чотирьох сміливців, то тепер до її складу увійшло десять осіб.

Нинішню експедицію підтримують НОК, Федерація футболу України, Рада національної безпеки та оборони України. Офіційним партнером заходу є Студентська футбольна ліга України. А член бюро СФЛУ Олег Лащук є одним з учасників подорожі до Гімалаїв.

Уже не перший рік інформаційну підтримку гімалайським мандрам наших земляків надає «Голос України». І цього разу Валентин Щербачов візьме із собою в подорож нашу редакційну екіпіровку і символіку.