Замість «реліквії» — новий апарат

Благодійний фонд «Заложники Чорнобиля» офіційно передав Народицькій райлікарні новий флюорограф з цифровою обробкою інформації. До цього тут стояв рентгенівський апарат сорокарічної давності. Біля нього, до речі, зарубіжні делегації, які часто приїздять в уражений радіацією район, фотографувалися на згадку. Як біля історичної реліквії. Директор фонду заслужений журналіст України Володимир Киричанський запропонував включити нове обладнання до гранту, заявку на який було подано до Посольства Японії в Україні. Харківське підприємство, довідавшись, що йдеться про другу зону радіоактивного забруднення, назвало ціну, прийнятну як для нього, так і для посольства. Враховуючи нюанси нашого законодавства, благодійному фондові довелося стати і отримувачем коштів, щоб лікарня одержала одразу обладнання, а не гроші на нього.

Олексій КАВУН.

Житомирська область.

Роздають автомобілі і квартири

Учора в Дніпропетровську перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Володимир Альохін вручив учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС ключі від 25 автомобілів «Таврія» і семи квартир. За словами Альохіна, ще 10 автомобілів одержать сьогодні «чорнобильці» Кривого Рогу, влада якого виділила кошти на придбання «Таврій» з міського бюджету.

Уперше в 2006 році бюджет Дніпропетровської області додатково передбачає фінансування в розмірі 300 тисяч грн. програм оздоровлення дітей, що потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС, передає УНІАН.

Радість спілкування

Сімферополь. З початку року «Укртелеком» встановив майже дві тисячі квартирних телефонів ветеранам війни, інвалідам і учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.