Перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко переконаний, що «Наша Україна» і Партія регіонів таки домовляться про коаліцію. Про це лідер українських комуністів заявив на прес-конференції у Донецьку. На його думку, однією із умов створення коаліції буде підтримка Партією регіонів Віктора Ющенка на наступних президентських виборах: «біло-блакитні» візьмуть на себе зобов’язання не брати участь у виборах 2009 року. А натомість «помаранчеві» в особі «Нашої України» і Президента вступають у коаліцію з «регіоналами».

Низький відсоток голосів, отриманих КПУ на виборах, лідер партії прокоментував так: «Вибори засвідчили, що робітничий клас ще не сформував свою думку. Пригноблені проголосували за своїх пригноблювачів».

Комуністи вже підготували перелік законопроектів, які запропонують у новому парламенті. Насамперед це нова редакція Конституції України, у якій, зокрема, держава гарантуватиме реалізацію права на працю. Серед інших законодавчих ініціатив — запровадження другої державної мови (російської), скасування недоторканності народних депутатів, негайна ратифікація домовленостей про ЄЕП, мораторій на підвищення комунальних тарифів.

Донецьк.