Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя задовольнив позовну заяву міського голови Запоріжжя Євгена Карташова до засновника і видавця газети «Регіон—Експрес» — Запорізького обласного відділення Партії регіонів — про захист честі, достоїнства і ділової репутації. Приводом для подачі позовної заяви стала стаття, яку було опубліковано 14 березня 2006 року в газеті «Регіон—Експрес», в якій зазначалося, що в кредитній заставі в АКБ «Індустріалбанк» перебуває 119 об’єктів міської власності, і бюджетний рахунок регіону переведено у цей само банк. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі міського голови, насправді за рішенням сесії міської ради в кредитній заставі перебуває лише три об’єкти комунальної власності. Інші кредитні лінії погашено в терміни і раніше встановлених термінів.

Суд зобов’язав обласне відділення Партії регіонів спростувати ці відомості протягом місяця в газеті «Регіон—Експрес», а також стягнути з обласного партійного відділення судові витрати в розмірі 47 гривень.

Як відомо, головним конкурентом Євгена Карташова на виборах міського голови 26 березня 2006 року був представник Партії регіонів Володимир Кальцев, який набрав 125 391 (30,51%) голосів. За Євгена Карташова свої голоси віддали 149 991 запоріжців (36,5%). Представлення новообраного міського голови Євгена Карташова відбудеться на сесії міської ради нового скликання в середині травня.

Запоріжжя.