Останнє слово — за судом

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України завершила судовий процес за позовом Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція» та інших політичних сил, які не потрапили до парламенту, до Центральної виборчої комісії. Коли верстався номер, станом на 16 годину вчора, колегія суддів пішла до нарадчої кімнати для прийняття рішення у справі. Головуючий у суді суддя Олександр Пасенюк повідомив, що своє рішення у справі суд проголосить орієнтовно о 19.00.

Як відомо, позови до ЦВК з боку партій і блоків, які на виборах 26 березня не подолали тривідсотковий бар’єр, Вищий адміністративний суд почав розглядати 15 квітня. Суд об’єднав в один процес по два позови від блоку «Народна опозиція», Блоку Юрія Кармазіна і партії «Віче», а також по одному позову від Народного блоку Литвина і кандидата в депутати від блоку Н. Вітренко «Народна опозиція». Таким чином, загалом розглядалося вісім позовів.

Біль і... мрії

Сім тисяч 600 гривень із міського бюджету у Кам’янці-Подільському спрямували на виплату одноразових допомог «чорнобильцям» з нагоди 20-річчя трагедії на ЧАЕС. Гроші отримають інваліди-ліквідатори, діти-інваліди, багатодітні родини та вдови, чиї долі обпекла зоря Полин. Заборгованість перед цими людьми також погашена практично повністю, але є чимало задекларованих пільг, які не фінансуються з держбюджету. Тому для постраждалих і надалі залишається мрією отримання житла чи путівки до санаторію.

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.