Футбол. Свій останній матч удома перед від`їздом на чемпіонат світу до Німеччини збірна України проведе 28 травня в Києві. Того дня синьо-жовті прийматимуть збірну Коста-Рики, яка в новому рейтингу ФІФА перебуває на 26-й позиції. Про це повідомив віце-президент ФФУ Володимир Лашкул.

До речі, саме команда Коста-Рика матчем проти збірної Німеччини 9 червня в Мюнхені відкриває ЧС—2006.

В Італії—90 костариканці у групі обіграли Швецію і Шотландію і поступилися Бразилії. А в 1/8 фіналу латиноамериканців легко переграли футболісти тодішньої Чехословаччини.

На світовій першості в Японії та Кореї, обігравши Китай, «Тікос» (так називають свою збірну костариканські вболівальники) зіграла внічию з турками. І лише розгром від бразильців став причиною того, що за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів до плей-оф вийшла Туреччина.

Далі, як відомо, збірна України 2 червня має зустрітися в Лозанні з Італією, 5 червня в іншому швейцарському місті Волені — з національною командою Лівії, а 8 червня з Люксембургом в однойменній столиці Великого Герцогства. А 14 червня в Лейпцигу матчем проти Іспанії — старт у світовому чемпіонаті.

Успіх Поповича

Велоспорт. США. Українець Ярослав Попович переміг на другому етапі багатоденних перегонів «Тур Джорджії» і очолив генеральну класифікацію цих змагань. Дистанцію в 187 кілометрів Ярослав подолав за 4 години 47 хвилин і 39 секунд. Він на 6 секунд випередив аргентинця Хуана Хосе Хаєдо з велокоманди «Тойота Юнайтед».