Бокс. Як відомо, 22 квітня в німецькому Мангеймі киянин Володимир Кличко проведе бій проти американця Кріса Бьорда. Обидва боксери вже прибули до Німеччини, де вели останні приготування до чемпіонської суперечки за версією ІBF.

Американський боксер відвідав базу ВПС «Рамштайн», де зустрівся з солдатами, провів фотосесію і охоче роздавав автографи на спеціально підготовлених боксерських рукавичках. Чинний чемпіон світу ІBF також побував у госпіталі, де спілкувався з військовослужбовцями, котрих було поранено під час воєнних операцій в Іраку та Афганістані.

Володимир Кличко провів прес-конференцію, в якій крім нього брали участь його тренер Емануель Стюард і старший брат Віталій.

Тим часом, на думку букмекерів із «Парі-матч», Володимир Кличко є фаворитом у поєдинку з Крісом Бьордом. На перемогу українця приймають котирування 1,27, а виграш Бьорда в цьому бою має коефіцієнт 3,85.

Перемога нокаутом Кличка має ставку 2,60, а достроковий виграш американця — 6,00. Виграш Кличка-молодшого за очками оцінюють у 2,00, а перемогу Бьорда — 6,00. Приймають також ставки і на тривалість цієї зустрічі. Те, що вона відбуватиметься з першого по десятий раунд, має коефіцієнт 2,25, а якщо закінчиться в 11—12-му раундах, то 1,55.

Вітрильний спорт. Мальорка (Іспанія). 37-ма регата «Prіncess Sofіa Trophy 2006». У класі «49er» чемпіони світу українці Родіон Лука і Георгій Леончук посіли третє місце. Вони лише очко програли лідерам світового рейтингу — Крісу Дрейперу і Саймону Хайскоку з Великої Британії.

А першими були італійці — П’єтро і Джанфранко Сібелло, які виграли п’ять стартів із тринадцяти, а ще шість разів фінішували серед шести найкращих.

У класі «470» Руслана Таран і Олена Пахольчик змогли в генеральному заліку піднятися до п`ятого місця. Максим Оберемко у класі «Містраль» посів у підсумку шосте місце. У жінок Ольга Масловець фінішувала на четвертій позиції.

Футбол. Гонорари суддям, котрі обслуговуватимуть матчі ЧС—2006 в Німеччині, буде збільшено вдвічі порівняно з попереднім турніром у Кореї та Японії. Арбітр і його асистенти отримуватимуть однакову суму, що становитиме 40 тисяч доларів (у Японії і Кореї було 20 тисяч доларів). Кожний суддя отримає всю суму повністю. Нагадаємо, що ЧС—2006 обслуговуватимуть 23 арбітри.

Олімпізм. Знаменитий голлівудський режисер Стівен Спілберг перейматиметься постановкою церемоній відкриття і закриття Олімпіади—2008 у Пекіні. Створюватиме грандіозне шоу він разом із режисером номер один у Китаї Чжаном Імоу. Пан Спілберг рік тому виставив свою кандидатуру на роль головного постановника, але оргкомітет віддав перевагу Імоу.

Останній фільм американського режисера «Мюнхен» порушив олімпійську тему. Стрічка розповідає про події на олімпійських іграх у Мюнхені 1972 року, коли члени палестинського угруповання «Чорний вересень» розстріляли одинадцять ізраїльських спортовців. Окрім Спілберга та Імоу, на роль головних режисерів церемоній відкриття і закриття претендували відомі діячі шоу-бізнесу, театру та кіно, серед них — автори аналогічних церемоній попередніх ігор. І було вирішено, що в організації цього дійства Імоу та Спілбергу допомагатиме австралієць Рік Берч, який поставив церемонію відкриття Олімпійських ігор—2000 у Сіднеї.

Пекінська Олімпіада відкриється 8 серпня 2008 року о 8-й годині вечора. Цю дату обрано не випадково. Адже в Китаї вісімка вважається найщасливішим числом.

Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. До останнього туру зберігається інтрига. Не відомо, хто стане переможцем регулярного сезону. Залишається інтрига і в боротьбі за місця в першій вісімці.

Пропонуємо результати зустрічей, що відбулися позавчора: «Кривбас-Баскет-Люкс» — «Харків-політехнік» — 82:66, «Київський будівельник» — «Львівська політехніка» — 79:69, «Черкаські мавпи» — «Сумихімпром» — 80:76. Тепер у трьох команд, що посідають сьоме, восьме і дев’яте місця, по 37 очок. Якщо всі три клуби в останньому турі одержать перемоги, то сьоме і восьме місця посядуть «Будівельник» і «Сумихімпром». Криворіжцям залишається чекати осічки одного зі своїх конкурентів. В останньому турі «Сумихімпром» прийматиме «Львівську політехніку», «Київський будівельник» зіграє з «Дніпром», а «Кривбас-Баскет-Люкс» у Рівному — з «Пульсаром».

Лідер «Азовмаш» у гостях переміг МБК «Одеса» —71:109. Тепер в останньому турі маріупольці зустрінуться з БК «Київ». Киянам, для того щоб вийти на перше місце, потрібно не просто перемагати, а неодмінно вигравати з перевагою в 24 очки.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.