«Наша Україна» практично домовилася про створення коаліції між блоком «Наша Україна» і Партією регіонів», — заявила лідерка БЮТ Юлія Тимошенко під час прес-конференції. Цю інформацію їй нібито надав член політради «НУ».

Юлія Тимошенко наголосила: значна частина нашоукраїнців виступає за її кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра.

Прем’єрські амбіції Юлії Володимирівни розділяє й Соціалістична партія. Там переконані: право очолити уряд лідерка БЮТ отримала, ставши переможцем парламентських перегонів серед трьох учасників майбутньої демократичної коаліції. А cамі соціалісти претендують на посаду глави парламенту і бачать на ній свого лідера Олександра Мороза.

«Ми переконані, що така конфігурація є логічною, справедливою і такою, яка забезпечить узгоджене функціонування усіх гілок влади», — йдеться у заяві партії.

Втім «Наша Україна» звинувачення у перемовинах про створення широкої коаліції відкидає. Як зазначив Петро Порошенко, виступаючи на 5-му каналі, «на політраді блоку було чітко заявлено, що теза Юлії Володимирівни, що вчора чи позавчора, чи тиждень тому вона зустрічалася з кимось із членів політради блоку — це брехня. Ніхто з нею не зустрічався».

Ніколи, — наголосив він, — і це засвідчено стенограмою, політрада блоку «Наша Україна» не обговорювала варіант сценарію початку чи завершення переговорів з Партією регіонів, тому що рішення ради партій забороняє ці процеси.

Занепокоєння ситуацією, що склалася навколо формування коаліції, висловив і глава держави. Зокрема, тим, що її учасники не поспішають виробляти реальну програму діяльності, а надто багато часу, сил та енергії витрачають на взаємні образи й з’ясування відносин через ЗМІ.

Президент переконаний: усі проблемні питання варто обговорювати за «круглим столом». На думку глави держави, для визначення принципів майбутнього об’єднання і його пріоритетних завдань, представники політичних сил, які працюють над формуванням коаліції, мають сісти за стіл переговорів. Саме на цій кропіткій роботі, переконаний Віктор Ющенко, потрібно зосередитися сьогодні. І не цуратися запрошувати до розмови з формування програмного документа економічних і політичних експертів. Він закликав політиків відмовитися від шантажу й ультиматумів. Оскільки це завдає шкоди побудові відносин довіри між учасниками майбутньої коаліції.