Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 18 квітня.

«Мілан» (Італія) — «Барселона» (Іспанія). 0:1. Мілан. «Сан-Сіро». 73 883 глядачі. Гол: Жюлі, 57.

«Мілан»: Діда, Стам (Кафу, 77), Каладзе, Неста, Сержинью, Гаттузо (Амброзіні, 74), Пірло (Мальдіні, 66), Кака, Зеєдорф, Шевченко, Джилардіно. Тренер — Карло Анчелотті.

«Барселона»: Вальдес, Олегер (Мотта, 75), Пуйоль, Рафаель Маркес, ван Бронкхорст, ван Боммел, Едмілсон, Іньєста, Жюлі (Беллетті, 71), Ето’О, Роналдіньйо (Лопес, 89). Тренер — Франк Райкаард.

Колись Анчелотті і Райкаард були помітними постатями «Мілана». Пліч-о-пліч яскраво грали в півобороні знаменитого клубу. Вигравали з колегами Кубок чемпіонів 1989 і 1990 років. І в житті вони досі — щирі друзі. Але це був саме той випадок, коли на службі — ні брата, ні кума, ні свата.

Як кажуть після таких подій, «Барселона» зробила вагомий крок на шляху до фіналу. Хоча наставник каталонців сказав, що нічого ще не ясно. А поєдинок на «Камп Ноу» буде ще заповзятіший. Такий клуб, як «Мілан», отак просто зброї не складе.

Проте кілька слів про міланський матч. У першому таймі цього гострого протистояння м’ячем більше володіли гості. Але «чорно-червоні» створили більше небезпечних моментів. Особливо запам’ятався епізод на дванадцятій хвилині, коли Джилардіно виграв боротьбу в Маркеса і з кількох метрів влучив у стійку воріт. Удар після того відскоку в Шевченка не вийшов. За хвилину після довгої передачі Зеєдорфа головою бив Шевченко. Однак упевнено зіграв Вальдес.

«Мілан» мав нагоду відзначитися і на початку другого тайму. Не такий помітний до цього Кака, отримавши м’яча від Шевченка, увійшов до штрафного і мав забивати сам. Та чомусь вирішив зробити передачу на Джилардіно. А в того м’яча з-під ніг вибив Пуйоль.

А от «Барселона» свого шансу забити не змарнувала. Після диво-передачі (метрів на тридцять), зробленої Роналдіньйо на Жюлі, той обіграв Несту і з-під Каладзе влучно пробив у «дев’ятку».

Потім сам чарівник Роналдіньйо, скориставшися провалом господарів в атаці, увійшов до їх штрафного і пробив у дальній кут. Та міланців врятувала стійка воріт. Після пропущеного м’яча атака «Мілана» вкрай «розклеїлася». Її намагання врятувати матч були марні.