В Одесі оголошено результати голосування: до обласної ради пройшло сім політичних партій і виборчих блоків. 49 зі 120 мандатів належатимуть Партії регіонів України, 20 — Соціалістичній партії, 14 — Блоку Юлії Тимошенко. Блок Наталії Вітренко і Народний блок Литвина одержали по 11 депутатських мандатів. У НСНУ — 9 представників, а в Партії пенсіонерів — 6 місць.

Тривала процедура підрахунку результатів голосування по виборах до обласної ради спричинила вкрай негативну реакцію з боку політичних партій, що не змогли подолати трипроцентний бар’єр. За словами народного депутата України Антона Кіссе, керівника передвиборного штабу політичної партії «Відродження», обласний тервиборчком необґрунтовано визнав недійсними вибори на 180 виборчих дільницях у Болградському, Біляєвському й Арцизькому районах, там, де партія «Відродження» набрала найбільшу кількість голосів своїх прихильників.

Нині деякі політичні партії, які не змогли потрапити до Одеської обласної ради, звернулися з позовними заявами в Приморський суд Одеси зі скаргами на порушення закону про вибори.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Альтернативи не було

Ужгород. 18 квітня, відбулася перша сесія Закарпатської обласної ради п’ятого скликання. Після інформації голови виборчої комісії Володимира Прохорчука про результати виборів депутатів облради 5-го скликання, сесія розглянула питання про голову представницького органу. Фракція «Наша Україна», яка здобула найбільше мандатів — 30 із 90 — запропонувала на цю посаду кандидатуру старшого інспектора-радника голови обласної держадміністрації Михайла Кічковського. Інших кандидатур не було. Переважною більшістю голосів головою обласної ради обрано Михайла Кічковського.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Замість провокації — овації

Севастополь. Минулої суботи відбулася перша сесія Севастопольської міської ради. Активісти Партії регіонів з ранку і до закінчення пленарного засідання стояли перед будинком міської ради, вітаючи депутатів-«регіоналов». Сесія пройшла святково і урочисто, хоча «регіонали» побоювалися провокацій і спроб зриву сесії.

Під час обрання голови міської ради було запропоновано тільки одну кандидатуру — лідера місцевої організації Партії регіонів Валерія Саратова. За нього проголосувало 67 чоловік із 69, котрі отримали бюлетені для голосування. Заступником голови міської ради 69-а голосами обрано члена Партії регіонів Петра Кудряшова.

Валерій Саратов перелічив завдання нової міської ради. Серед них «максимальна мобілізація ресурсів земельної і комунальної власності в інтересах громади міста; пріоритетна підтримка міських підприємств, що забезпечують гідну зарплату і необхідні відрахування до міського бюджету.

Тетяна КУРАКІНА.