Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 26-й тур. 17 квітня.

«Динамо» — «Дніпро». 0:2. Київ. НСК «Олімпійський». 6 200 глядачів. Голи: Балабанов, 87, 90.

«Динамо»: Шовковський, Єщенко, Ващук, Гавранчич, Каддурі (Несмачний, 76), Родольфо, Ротань (Чернат, 62), Рінкон (Белькевич, 71), Ребров, Мілевський, Клебер. Тренер — Анатолій Дем’яненко.

«Дніпро»: Кернозенко, Грицай, Русол, Єзерський, Шершун, Радченко, Шелаєв (Лисицький, 90), Андрієнко (Костишин, 70), Назаренко, Кравченко, Мелащенко (Балабанов, 84). Тренер — Олег Протасов.

«Шахтар», «Динамо» — по 67 очок, «Чорноморець» — 44, «Іллічівець» — 40, «Металург» Д — 38, «Металіст» —36, ФК «Харків» — 33, «Металург» Зп, «Дніпро» — по 32, «Таврія» — 31, «Ворскла» — 30, «Волинь», «Сталь» — по 28, «Кривбас» — 27, «Арсенал» — 25, «Закарпаття» — 15.

Цей дуже важливий матч мав надто драматичний перебіг. Усе нагадувало суперечку боксерів, коли один весь час володіє ініціативою, постійно працює на першому номері. Весь час гамселить супротивника. Але ті потужні удари мети не досягають, влучаючи в рукавички, руки. Одне слово, наражаючись на щільний захист. А під завісу зустрічі той, хто тримав глуху оборону, розправляє плечі і завдає переможного потужного удару, відправляючи конкурента на підлогу...

Хочеться сказати похвальні слова на адресу Олега Протасова і його гравців. Молодці! Олег Валерійович зробив дорогоцінну заміну, випустивши на поле наприкінці матчу Балабанова. А на того вже за три хвилини найшло справжнє натхнення.

Майже рік не програвали динамівці під орудою Анатолія Дем’яненка. Ось що сказав він після зустрічі:

— Звичайно, ми зіграли нижче своїх можливостей. Знали, що суперник діятиме від оборони. Вона, справді, була насиченою, і нам не вдалося її зламати. Наші гравці дуже повільно і невдало переходили від оборони до атаки. А суперник встигав повертатися назад і перекривати всі зони. Нам забракло хитрощів і гнучкості в атаці. Хоча нашу команду в небажанні перемогти не звинуватиш. «Дніпро» три-чотири рази перейшов центр поля. Оборонятися завжди легше, ніж атакувати.

Утім, життя триває, у футболі всяке трапляється. Головне, щоб хлопці не опинилися у психологічній ямі. А це вже наше завдання не допустити такого.

І ще два коментарі по гарячих слідах.

Сергій Ребров:

— Добре знав силу й можливості «Дніпра». Результат цієї зустрічі, гадаю, не вплине на перебіг боротьби за перше місце. Нам потрібно зібратися і перемогти в наступних трьох поєдинках, а в завершальному вдома обіграти «Шахтар».

Владислав Ващук:

— Пропустивши м’яча, ми стрімголов кинулися відігруватися. Захопилися цією справою і пропустили ще один контрудар суперника. Ми жодним чином не ставилися поблажливо до дніпрян. Шкода, що не реалізували кілька вигідних моментів.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.